Τέλος ο Κάρλο Αντσελότι από την Μπάγερν Μονάχου
Παρελθόν από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου αποτελεί ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός προπονητής αποχωρεί μια ημέρα μετά την... τριάρα που «έφαγαν» οι Βαυαροί από την Παρί Σεν Ζερμέν, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Champions League. Είναι η πρώτη φορά από το 1963 (όταν ιδρύθηκε η Μπουντεσλίγκα) που πρώτος προπονητής στην Μπάγερν απομακρύνεται τόσο νωρίς!
Παρελθόν από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου αποτελεί ο Κάρλο Αντσελότι. Ο
Ιταλός προπονητής αποχωρεί μια ημέρα μετά την… τριάρα που «έφαγαν» οι
Βαυαροί από την Παρί Σεν Ζερμέν, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του
Champions League.
Είναι η πρώτη φορά από το 1963 (όταν ιδρύθηκε η Μπουντεσλίγκα) που πρώτος προπονητής στην Μπάγερν απομακρύνεται τόσο νωρίς!
Το κλίμα για τον Ιταλό τεχνικό δεν ήταν καλό, καθώς τα άσχημα αποτελέσματα της Μπάγερν στο γερμανικό πρωτάθλημα την είχαν φέρει στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Ο «ισχυρός άνδρας» της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, τονίζει σε δήλωσή του: «Οι εμφανίσεις της ομάδας μας από το ξεκίνημα της περιόδου δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας. Το ματς στο Παρίσι έδειξε καθαρά ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Ο Κάρλο είναι και θα παραμείνει φίλος μου, αλλά έπρεπε να πάρουμε μία επαγγελματική απόφαση, για το καλό της Μπάγερν. Περιμένω τώρα από την ομάδα μία θετική εξέλιξη και μία ισχυρή θέληση, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας γι’ αυτή τη σεζόν».
Ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Ιταλού και παλιός παίκτης της ομάδας, ο Γάλλος Βίλι Σανιόλ, αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού τεχνικού και θα καθοδηγήσει την Μπάγερν στο κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος με τη Χέρτα στο Βερολίνο.
Ο Κάρλο Αντσελότι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν το καλοκαίρι του 2016, αντικαθιστώντας τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος επέλεξε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του και να μετακομίσει στην Αγγλία, για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι.
Στην πρώτη χρονιά του στο Μόναχο, ο πολύπειρος Ιταλός τεχνικός πανηγύρισε το πρωτάθλημα, αλλά αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Champions League από τη -μετέπειτα νικήτρια- Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, οι Βαυαροί βρίσκονται στην τρίτη θέση της Bundesliga μετά από έξι αγωνιστικές, αλλά το αποκορύφωμα ήταν η χθεσινή «βαριά» ήττα στο «Παρκ ντε Πρενς».
Ο Αντσελότι επέλεξε να αφήσει εκτός ενδεκάδας το βασικό αμυντικό δίδυμό του (Χούμελς, Μπόατενγκ), καθώς και τους Ρόμπεν και Ριμπερί, αλλά το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε. Ηδη από χθες το βράδυ είχε διαφανεί ότι οι διοικούντες τους πρωταθλητές Γερμανίας ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τις επιλογές του Ιταλού και από νωρίς το πρωί όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι επίκειται η απόλυσή του, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση της Μπάγερν.
- «Ροντέο» το Μονακό – Ντιζόν: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ παικτών – Αιμορραγούσε ο Λοσέρ (vid)
- Έσε: «Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να βρούμε λύση»
- O Ομπράντοβιτς για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους – Τι είπε για τον Παναθηναϊκό
- Σπάθας: «Οι λεπτομέρειες στο γκολ του Γιαζίτσι που ακυρώθηκε» (vid)
- Ίντερ – Ρόμα 5-2: Μεγάλη νίκη τίτλου για τους «νερατζούρι»
- Μεντιλίμπαρ: «Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος – Υπάρχουν πολλά ματς ακόμη»
- Όλα τα γκολ από την πρεμιέρα των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Super League (vid)
- Νίκολιτς: «Να μείνουμε προσγειωμένοι – Έχουμε προβάδισμα αλλά δεν είναι μεγάλο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442