Μητσιάς και Καραμπέτη στο Ηρώδειο για τον «Γκάτσο που αγάπησα»
Την αφιερωμένη στον ποιητή των τραγουδιών Νίκο Γκάτσο, παράσταση με πρωταγωνιστές επί σκηνής τον Μανόλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να ανατρέχουν στη μουσική ιστορία και τον πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας, εντάσσει για μια βραδιά στο πρόγραμμά του το Ελληνικό Φεστιβάλ και «φιλοξενεί» στο Ηρώδειο την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.
Την αφιερωμένη στον ποιητή των τραγουδιών Νίκο Γκάτσο, παράσταση με πρωταγωνιστές επί σκηνής τον Μανόλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να ανατρέχουν στη μουσική ιστορία και τον πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας, εντάσσει για μια βραδιά στο πρόγραμμά του το Ελληνικό Φεστιβάλ και «φιλοξενεί» στο Ηρώδειο την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.
Οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του, θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του Ωδείου του Ηρώδου του Αττικού με τις μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου. «Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Ο Γιάννης ο Φονιάς», «Τ΄ Αστέρι του Βοριά», «Αθανασία», «Κεμάλ», «Αύριο πάλι», «Ραλλού», «Άσπρη μέρα και για μας», «Χάρτινο το Φεγγαράκι», «Αθήνα», «Ηταν καμάρι της αυγής», είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των υπέροχων τραγουδιών που θα ακουστούν το φθινοπωρινό αυτό βράδυ στο ρωμαϊκό θέατρο.
O Μανώλης Μητσιάς συναντιέται με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής. Οι δυο τους αποδίδουν και αναδεικνύουν τον πλούτο συναισθημάτων, εικόνων και χαρακτήρων, που ο Γκάτσος χώρεσε στους στίχους τους.
Ανάμεσα στα τραγούδια, θα ακουστούν κείμενα ανθρώπων του πνεύματος, που κρατούν όπως κι ο Γκάτσος με το έργο τους τη συλλογική μνήμη ζωντανή.
Η επιμέλεια των κειμένων είναι της Ανθής Δημητρούκα.
Συντελεστές:
– Αχιλλέας Wastor, πιάνο
– Ηρακλής Ζάκκας, μαντολίνο-μπουζούκι
– Σταύρος Καβαλιεράτος, μπάσο
Τιμές εισιτηρίων: 10, 15, 17, 25, 35, 50, 55 ευρώ
Προπώληση: viva.gr
- https://www.viva.gr/tickets/music/irodeio/o-gatsos-pou-agapisa/
- στο τηλ:11876
- στα ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ, Πανεπιστημίου 39
- στο Vivakiosk στην Πλατεία Συνταγματος
- στο Vivakiosk Τεχνόπολης Δημου Αθηναίων (Γκάζι)
- αθηνοραμα.gr και lifo.gr
- Καταστήματα: Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπραντ Πιτ: Αναζητώντας τον χολιγουντιανό σταρ ανάμεσα στους σωσίες του στην Ύδρα
- Συνελήφθη 25χρονος στη Θεσσαλονίκη: Έτρεχε με 186 χλμ σε δρόμο με όριο τα 90 χλμ
- Δένδιας για επέτειο απελευθέρωσης Ιωαννίνων: Ορόσημο της νεότερης ελληνικής ιστορίας
- Σε πείσμα όσων λέει η κυβέρνηση, οι πολίτες δεν αισθάνονται ότι σήμερα η οικονομική τους κατάσταση είναι καλύτερη
- Τέλος στη διαμάχη Παρί Σεν Ζερμέν και Εμπαπέ
- Ποιοι πάνε ταμείο από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 27 Φεβρουαρίου
- Λέκκας: Οι σφοδρές βροχές έφεραν διαρκείς κατολισθήσεις – Γιατί το πρόβλημα με τη λειψυδρία παραμένει
- Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αθλήτρια παραλίγο να χάσει το μάτι της από λεπίδα πατινιού αντιπάλου (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442