Απώλειες 1,88% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν την Τρίτη οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 820 μονάδων, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, που προκαλούν οι γεωπολιτικές ανησυχίες μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 822,67 μονάδες, με πτώση 1,88%.
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν την Τρίτη οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 820 μονάδων, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, που προκαλούν οι γεωπολιτικές ανησυχίες μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 822,67 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,88%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,10 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 38.705.008 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,88%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,00%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+0,50% στα 28,24 ευρώ) και η Grivalia Properties (+0,11% στα 8,99 ευρώ).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-5,82% στα 0,890 ευρώ), της Πειραιώς (-5,75% στα 4,75 ευρώ), της Εθνικής (-5,21% στα 0,346 ευρώ), της Attica Bank (-5,10% στα 0,093 ευρώ) και της Alpha Bank (-3,65% στα 2,11 ευρώ).
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο σημείωσε μόνο ο δείκτης των Τροφίμων (+0,49%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-4,86%), της Υγείας (-2,83%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-2,48%) και της Τεχνολογίας (-2,02%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Eurobank διακινώντας 15.035.362 και 5.631.427 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 8,823 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 5,279 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 22 μετοχές, 83 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΣΙΔΜΑ +19,82%, Ακρίτας +18,64%, Κυριακούλης +16,13% και Βογιατζόγλου Systems +5,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Yalco -20,00%, Λεβεντέρης (κ) -19,38%, Ναυτεμπορική -18,89% και Λεβεντέρης (π) -16,58%.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας