Στην ισότητα των φύλων επενδύει ο Μακρόν για τις βουλευτικές εκλογές
Ο γενικός γραμματέας του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, Ρισάρ Φεράντ, ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των 428 υποψηφίων του République en marche στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, εκ των οποίων το 52% προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών, ενώ οι μισές είναι γυναίκες.
Ο γενικός γραμματέας του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, Ρισάρ Φεράντ, ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των 428 υποψηφίων του République en marche στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, εκ των οποίων το 52% προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών, ενώ οι μισές είναι γυναίκες.
Εκ των 428 προσώπων που επιλέχθηκαν ως υποψήφιοι από συνολικά «19.000 φακέλους» που υποβλήθηκαν, το «52% των γυναικών υποψηφίων και των ανδρών υποψηφίων προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών και δεν άσκησε ποτέ κάποιο αιρετό αξίωμα» εξήγησε ο Φεράντ, στη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.
Ο ίδιος έκανε λόγο για «πραγματική ισοτιμία» με 214 γυναίκες υποψήφιες και 214 άνδρες υποψήφιους.
Όπως έγινε γνωστό, ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας δεν θα ορίσει κάποιον υποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.
Ο Βαλς, οι πολιτικές θέσεις του οποίου χαρακτηρίζονται παρόμοιες με εκείνες του Μακρόν και που αντιπροσωπεύει τους μετριοπαθείς της δεξιάς πτέρυγας ενός βαθιά διχασμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να αναλάβει κάποιο ρόλο στην προεδρική πλειοψηφία του Μακρόν.
Εντούτοις, το επιτελείο του νέου προέδρου της χώρας επισήμανε ότι ο Βαλς δεν πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να οριστεί υποψήφιος του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.
«Δεν θα ορίσουμε τον Μανουέλ Βαλς (ως υποψήφιο)» τόνισε ο Ρισάρ Φεράντ, στη συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας, ωστόσο: «Δεν θα ορίσουμε υποψήφιο εναντίον του Μανουέλ Βαλς».
Σύμφωνα με τον Φεράντ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις αναφορικά με τους υποψηφίους που απομένουν για να συμπληρωθούν οι 577 εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας.
Ο γενικός γραμματέας του République en marche τόνισε ότι το κόμμα είναι αποφασισμένο να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
«Επιθυμούμε να οικοδομήσουμε μια πλειοψηφία με στόχο την αλλαγή και επομένως να συγκεντρώσουμε την απόλυτη πλειοψηφία για το La Republique en Marche στην Εθνοσυνέλευση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Πικέρμι: Μετωπική σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός μηχανής
- Βουλή: Το βαρύ κλίμα στη ΚΟ της ΝΔ, η αβεβαιότητα και οι αντιπαραθέσεις για τις άρσεις ασυλίας των «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442