Ντε Νίρο: Ούτε ο Τσάπλιν δεν θα γινόταν δεκτός στην Αμερική του Τραμπ
Την αντίδρασή του για την μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ, τα «εναλλακτικά γεγονότα» και την εχθρική στάση της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στην Τέχνη εξέφρασε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στη διάρκεια ομιλίας του σε γκαλά της Νέας Υόρκης.
Την αντίδρασή του για την μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ, τα «εναλλακτικά γεγονότα» και την εχθρική στάση της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στην Τέχνη εξέφρασε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στη διάρκεια ομιλίας του σε γκαλά της Νέας Υόρκης.
Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός είπε ότι ο Τσάρλι Τσάπλιν δεν θα μπορούσε να εισέλθει στις ΗΠΑ εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ.
Σε δείπνο προς τιμήν του, ο 73χρονος ηθοποιός κατήγγειλε τους αυστηρούς ελέγχους της αμερικανικής κυβέρνησης, εκφράζοντας φόβους ότι αυτά θα μπορούσαν να εμποδίσουν «τον επόμενο Τσάπλιν» να έρθει στις ΗΠΑ.
«Όλοι εμείς στο σινεμά -σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, μέλη των συνεργείων, μέλη του κοινού- χρωστάμε στον Τσάρλι Τσάπλιν, έναν μετανάστη που πιθανώς να μην μπορούσε να περάσει σήμερα από τους αυστηρούς ελέγχους. Ελπίζω να μην κρατάμε μακριά τον επόμενο Τσάπλιν» σημείωσε.
Ο Βρετανός Τσάπλιν ταξίδεψε στις ΗΠΑ το 1910 και έμεινε στη χώρα για 40 χρόνια. Το 1952, όμως, οι Αρχές τις χώρας τον εμπόδισαν να επιστρέψει στις ΗΠΑ από ταξίδι στη Βρετανία, κατηγορώντας τον ότι στηρίζει τον κομμουνισμό. Ο Τσάπλιν πήγε να ζήσει στην Ελβετία, αν και επέστρεψε στις ΗΠΑ για να λάβει τιμητικό βραβείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442