Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Μπλόκο της Λεπέν σε ανεπιθύμητα μέσα ενημέρωσης

Μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γαλλίας και χωρών του εξωτερικού κατήγγειλαν την Κυριακή ότι τους «απαγορεύτηκε» να παραστούν και να καλύψουν τη βραδιά των εκλογών στο στρατόπεδο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Ως ένδειξη αλληλεγγύης, οι εφημερίδες Liberation, l'Humanité και Le Monde, καθώς και το περιοδικό Inrocks, ανακοίνωσαν «μποϊκοτάζ».

Μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γαλλίας και χωρών του εξωτερικού κατήγγειλαν την Κυριακή ότι τους «απαγορεύτηκε» να παραστούν και να καλύψουν τη βραδιά των εκλογών στο στρατόπεδο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Ως ένδειξη αλληλεγγύης, οι εφημερίδες Liberation, l’Humanité και Le Monde, καθώς και το περιοδικό Inrocks, ανακοίνωσαν «μποϊκοτάζ».

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν έκαναν λόγο για «έλλειψη χώρου» στα γραφεία τους..

Με αναρτήσεις τους στο Twitter, δημοσιογράφοι των ενημερωτικών ιστότοπων Buzzfeed, Mediapart, Les Jours, Rue89, StreetPress, Politico, Bondy Blog, Explicite, Brut, Konbini, όπως επίσης του περιοδικού Politis και της εκπομπής Quotidien του TMC, κατήγγειλαν ότι δεν τους δόθηκαν διαπιστεύσεις από το ακροδεξιό κόμμα.

Επίσης στο Twitter, δημοσιογράφος που εργάζεται στο αμερικανικό περιοδικό The Atlantic επιβεβαίωσε ότι δεν του δόθηκε διαπίστευση, όπως συνέβη και σε δημοσιογράφους της ιταλικής τηλεόρασης Rai και του βρετανικού Sky News.

«Ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους μας, η ομάδα σύνταξης της Libération, που δεν γνωρίζει έως αυτή την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές εάν θα αντιμετωπίσει το ίδιο μέτρο, αποφάσισε να μην πάει στη βραδιά που οργανώνει το ακροδεξιό κόμμα. Αυτά τα αντιδημοκρατικά μέτρα, που αντίκεινται στην ελευθερία της ενημέρωσης, πρέπει να σταματήσουν όπως πρέπει να σταματήσει και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων στις εκδηλώσεις» δήλωσε ο Ζοάν Ιφναζέλ, αναπληρωτής διευθυντής της Libération.

«Ως ένδειξη αλληλεγγύης, μποϊκοτάρουμε την εκλογική βραδιά του FN» γνωστοποίησε το περιοδικό Les Inrocks στο Twitter.

Ο δημοσιογράφος της L’Humanité που καλύπτει το ρεπορτάζ του Εθνικού Μετώπου είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θα μποϊκοτάρει την εκλογική βραδιά του FN.

Mε ανάρτηση στο Twitter και η Le Monde γνωστοποίησε την πρόθεσή της να «μποϊκοτάρει» την εκλογική βραδιά του Εθνικού Μετώπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024