Νέα τουρκική πρόκληση στην κυπριακή ΑΟΖ
Η Τουρκία εξέδωσε παράνομα νέα Navtex, δεσμεύοντας περιοχές στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και έδωσε νέα άδεια στο Barbaros για σεισμικές έρευνες.
Η Τουρκία εξέδωσε παράνομα νέα Navtex, δεσμεύοντας περιοχές στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και έδωσε νέα άδεια στο Barbaros για σεισμικές έρευνες.
Με βάση δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, δεσμεύεται περιοχή, που εκτείνεται από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Κερύνειας, για ρυμούλκηση υποβρυχίων οργάνων.
Με άλλες τρεις διαφορετικές Navtex, που είχε εκδώσει στις 21 Απριλίου, η Άγκυρα ανακοίνωσε τη ρίψη εκπαιδευτικών βολών στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.
Oι δύο από τις τρεις Navtex αφορούν περιοχή, η οποία συμπίπτει με τα οικόπεδα 6, 10 και 11 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο η Χαντάβα (pic)
- ΠΑΣΟΚ: «Καρφιά» για τις δημοσκοπήσεις, επιμονή στη διεύρυνση και «αναχώματα» απέναντι σε Τσίπρα και Καρυστιανού
- Νέες ταινίες: Όλα τα βλέμματα πάνω στο Marty Supreme και την οσκαρική κούρσα του Τιμοτέ Σαλαμέ
- Η πρόβλεψη του Κομπανί για τον Χάρι Κέιν «επειδή είναι ξεχωριστός παίκτης»
- IRIS: Αυξήθηκαν οι άμεσες πληρωμές – Τι άλλαξε για τους χρήστες
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442