Τζανακόπουλος: Κλείσιμο αξιολόγησης σε έκτακτο Eurogroup
Για κλείσιμο της αξιολόγησης ακόμη και σε έκτακτο Eurogroup έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα προς επίλυση και πως ακόμη και οι αγορές δείχνουν ότι βαδίζουμε προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Για κλείσιμο της αξιολόγησης ακόμη και σε έκτακτο Eurogroup έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα προς επίλυση και πως ακόμη και οι αγορές δείχνουν ότι βαδίζουμε προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
«Προϋπόθεση για την εφαρμογή των μέτρων το 2019 είναι να έχουν συμφωνηθεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» επανέλαβε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Μετά το Eurogroup της 7ης Απριλίου έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση, τα βήματα είναι καθορισμένα» είπε.
Ο κ. Τζανακόπουλος αποκάλυψε μάλιστα ότι το χρονοδιάγραμμα είναι συμφωνημένο από όλους και πρόσθεσε ότι η δήλωση της εκπροσώπου του κ. Σόιμπλε ήταν μια αόριστη δήλωση που επαναλαμβάνει την πάγια θέση της γερμανικής πλευράς, αλλά τα πράγματα είναι δεδομένα. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα προσδιοριστούν τώρα και θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος, Δεν υπάρχει καμιά ασάφεια είπε.
Διευκρίνισε δε, ότι η ψήφιση των μέτρων θα γίνει σχεδόν ταυτόχρονα ή λίγο πριν το Eurogroup. Μιλάμε για διαφορά μιας ημέρας, είπε.
«Στις 21-23 Απριλίου, στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, θα συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Θα ακολουθήσει η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, θα καθορισθούν τα προαπαιτούμενα και θα ψηφιστούν στη Βουλή. Εν συνεχεία, θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει τη συμφωνία στις 22 Μαΐου ή και νωρίτερα με έκτακτο Eurogroup».
Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ορισθούν τώρα και θα εφαρμοσθούν μετά τη λήξη του προγράμματος, σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μια κρυφή λεπτομέρεια σε πορτρέτο της Άννα Μπολέυν ήταν «διάψευση κατηγοριών για μαγεία», λένε ιστορικοί
- Το «μυστικό» πίσω από το πρώτο ραντεβού
- Τσίπρας: «Ξέρω από που προέρχομαι, ξέρω που θέλω να πάμε – Ανάμεσα στη ζωή και την επιβίωση επιλέγω τη ζωή
- Δυσοίωνες εκτιμήσεις για τις μελλοντικές επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων – Σχέδια για έναν νέο παγκόσμιο χάρτη
- Μιλάνο – Κορτίνα 2026: 450 κιλά ζυμαρικά και 3.000 αυγά την ημέρα
- «Καυτές» δικογραφίες προ των πυλών της Βουλής
- Με δύο ταχύτητες η τεχνητή νοημοσύνη
- Τι σκέφτεται ο ρωσικός λαός για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Ζητάει τη χρήση πυραύλων Ορέσνικ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)








































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442