Η Δόξα αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι των ουραγών, με τον Απόλλωνα να βλέπει πλέον τα περιθώρια παραμονής του να στενεύουν ασφυκτικά. Οι Λευκαδίτες επικράτησαν με 75-70 των Αχαιών, για την 22η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, και -εκτός απροόπτου- αυτό θα είναι και το ζευγάρι που θα «αποχαιρετήσει» τα «μεγάλα σαλόνια».
Η Δόξα αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι των ουραγών, με τον Απόλλωνα να βλέπει πλέον τα περιθώρια παραμονής του να στενεύουν ασφυκτικά. Οι Λευκαδίτες επικράτησαν με 75-70 των Αχαιών, για την 22η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, και -εκτός απροόπτου- αυτό θα είναι και το ζευγάρι που θα «αποχαιρετήσει» τα «μεγάλα σαλόνια». Πρώτος σκόρερ των νικητών, που… χαμογέλασαν μετά από 8 διαδοχικές ήττες, ο Χάρις με 21 πόντους, ενώ από τους Αχαιούς, ξεχώρισαν οι Μπαρτ (17π.) και Χίκι (17π.).
Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε δυνατό ντέρμπι από το τζάμπολ του, με τους γηπεδούχους όμως να… εξαργυρώνουν στον… επίλογο της αναμέτρησης την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ (37 έναντι 19) και να καλύπτουν τα 22(!) λάθη στα οποία είχαν υποπέσει στον αγώνα. Με τον Απόλλωνα να προηγείται με 70-67 περίπου 1,5 λεπτό πριν από τη λήξη ο Άμποτ πέτυχε γρήγορα την ισοφάριση από τα 6.75 (70-70), με τον Ντόμπλας να κερδίζει ένα υπερπολύτιμο επιθετικό ριμπάουντ και να βοηθά τη Δόξα να προσπεράσει και πάλι (72-70 στο 39΄).
Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των Αχαιών, με τους Σκοτ και Άμποτ να κερδίζουν τα ριμπάουντ και τη Δόξα να παίρνει από τη γραμμή των ελευθέρων βολών μία νίκη γοήτρου, καθώς μόνο με… θαύμα θα κερδίσει την παραμονή της (σ.σ. με ακόμη μία ήττα «πέφτει» και μαθηματικά στην Α2).
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Ο Εβάν Φουρνιέ τιμωρήθηκε με ποινή μιας αγωνιστικής για το περιστατικό στο ματς με τον Πανιώνιο και χάνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό – Πρόστιμο από τον ΕΣΑΚΕ στον Γιώργο Μπαρτζώκα.
Ανάμεσα στην Εθνική Γαλλίας και την Εθνική Σενεγάλης κλήθηκε να επιλέξει ο Μαμαντού Ντιακόν της Γκενκ, με τον συμπαίκτη του Χρήστου Τζόλη να επιλέγει τελικά τη δεύτερη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας