Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κατεβαίνουν Αθήνα αγρότες από όλη τη χώρα για να διαδηλώσουν την Τετάρτη

Κατεβαίνουν Αθήνα αγρότες από όλη τη χώρα για να διαδηλώσουν την Τετάρτη

Συλλαλητήριο προγραμματίζουν για αύριο, Τετάρτη, αγρότες από όλη την Ελλάδα που κατεβαίνουν στην Αθήνα και θα διαδηλώσουν στην πλατεία Βάθη. Αγρότες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο δίνουν απόψε «ραντεβού» στο λιμάνι της Σούδας από όπου θα αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο. Σε στάση εργασίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συλλαλητήριο προγραμματίζουν για αύριο, Τετάρτη, αγρότες από όλη την Ελλάδα που κατεβαίνουν στην Αθήνα και θα διαδηλώσουν στην πλατεία Βάθη.

Αγρότες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο δίνουν απόψε «ραντεβού» στο λιμάνι της Σούδας από όπου θα αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής θα βρεθούν στο επίκεντρο των αιτημάτων του συλλαλητηρίου με τους αγρότες να ζητούν από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για στήριξη του αγροτικού τομέα.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών έχουν εκφράσει τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης καθώς και άλλοι φορείς, ενώ στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των παραγωγών λαϊκών αγορών στα Χανιά, Κώστα Καψωμενάκη, αύριο Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθούν λαϊκές αγορές σε όλο το νησί.

Σε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Αγροτικής Ανάπτυξης

Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου εξήγγειλε για την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Πλατεία Βάθη από το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτών και τους Αγροτικούς Συλλόγους Πελοποννήσου και Μακεδονίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο».

«Αυτός ο αγώνας», προστίθεται, «πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο