Μειώθηκε η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA τον Ιανουάριο
Στα 63 δισ. ευρώ υποχώρησε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Ιανουάριο, από 66,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016. Η χρηματοδότηση των τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA), μειώθηκε στα 42,8 δισ. ευρώ από 43,7 δισ. ευρώ.
Στα 63 δισ. ευρώ υποχώρησε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Ιανουάριο, από 66,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016.
Η εξάρτηση αντιπροσωπεύει τη χρηματοδότηση των τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA), η οποία μειώθηκε στα 42,8 δισ. ευρώ από 43,7 δισ. ευρώ, και την απευθείας χρηματοδότηση τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας (ΕΚΤ) η οποία μειώθηκε στα 20,2 δισ. ευρώ από 22,9 δισ. ευρώ αντιστοίχως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)




















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442