Για κάποιο μυστηριώδη λόγο, το «1984» του Όργουελ έχει ξαναγίνει μπεστ σέλερ
Άβυσσος η ψυχή των αναγνωστών: Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επαληθευτεί γιατί το αναγνωστικό κοινό μπορεί να στρέφεται στο ένα ή το άλλο έργο και -ακόμη περισσότερο- θα ήταν έωλο να έβγαιναν συμπεράσματα για τις τάσεις που αντανακλούν οι επιλογές του. Ό,τι αξία πάντως κι αν έχει, στη λίστα βιβλίων με τις περισσότερες πωλήσεις αυτές τις ημέρες έχει επανέλθει ένα βιβλίο ηλικίας επτά δεκαετιών, το 1984 του Τζορτζ Όργουελ.
Άβυσσος η ψυχή των αναγνωστών: Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επαληθευτεί γιατί το αναγνωστικό κοινό μπορεί να στρέφεται στο ένα ή το άλλο έργο και -ακόμη περισσότερο- θα ήταν έωλο να έβγαιναν συμπεράσματα για τις τάσεις που αντανακλούν οι επιλογές του.
Ό,τι αξία πάντως κι αν έχει, στη λίστα βιβλίων με τις περισσότερες πωλήσεις αυτές τις ημέρες έχει επανέλθει ένα βιβλίο ηλικίας επτά δεκαετιών: Το 1984 του Τζορτζ Όργουελ.
Το πρωί της Τετάρτης (ώρα Αθήνας), στο διαδικτυακό Amazon το 1984 βρισκόταν στην κορυφή των μπεστ σέλερ για τα βιβλία. H λίστα ανανεώνεται σε ωριαία βάση, και το έργο του Όργουελ βρισκόταν στην κορυφή για αρκετές ώρες.
Όσο κι αν ο «δείκτης» μπορεί να είναι ρευστός, δεν υπάρχει καμία (εκδοτική) εξέλιξη που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ένα βιβλίο γραμμένο πριν από 68 χρόνια εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση.
Αν και το πιο διάσημο γύρω από το βιβλίο είναι ο «Μεγάλος Αδελφός» και η συνεχής παρακολούθηση, η δυστοπία που φαντάστηκε ο Όργουελ είχε ως κεντρικό στοιχείο την ποδηγέτηση του κοινού με χρήση καινοφανών όρων -κάτι που έχει περάσει ως «οργουελιανό newspeak» (όρος που, ομολογουμένως, ίσως χρησιμοποιείται κάποιες φορές άστοχα όταν κάποιος θέλει να καταγγείλει μία φράση ως εσκεμμένη και υστερόβουλη διαστρέβλωση).
Η λίστα του Amazon με τα best seller το πρωί της Τετάρτης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζέλσον: «Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, ήμασταν άτυχοι στα προηγούμενα ματς»
- Ουκρανία: Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι για το ειρηνευτικό σχέδιο
- Ο μάγος Μουζακίτης «έλιωσε» και τα… χιόνια
- Ζωγράφου: «Κατέβηκα για να ηρεμήσει και άρχισε να με χτυπά» – Ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)



































![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)












![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442