Καμμένος: Το 2017 θα είναι έτος εθνικής ανασυγκρότησης
«Το 2017 θα αποδειχθεί έτος εθνικής ανάτασης και ανασυγκρότησης, η καινούρια χρονιά είναι μια καινούρια αρχή» εκτιμά ο Πάνος Καμμένος. «Να είμαστε όλοι μαζί, με εθνικό όραμα και διάθεση για σκληρή δουλειά, να συνδράμουμε, ο καθένας από τη θέση στην οποία βρίσκεται, για την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας και την προβολή της εθνικής ισχύος, ώστε να συνεχίσει η χώρα μας να είναι μια δύναμη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή» είπε αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις.
«Το 2017 θα αποδειχθεί έτος εθνικής ανάτασης και ανασυγκρότησης, η καινούρια χρονιά είναι μια καινούρια αρχή» εκτιμά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Παράλληλα δηλώνει προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την απόφαση της κυβέρνησης «να συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, έχοντας πάντα στο νου μας ως πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής σας, αλλά και των οικογενειών σας».
Ο κ. Καμμένος τονίζει ότι «η χώρα μας, παρά τη δημοσιοοικονομική κρίση, παρέμεινε ο βασικός πυλώνας σταθερότητας και το προπύργιο της Ευρώπης στον αγώνα για την ανάσχεση της εξάπλωσης των φονταμενταλιστικών τάσεων και ασύμμετρων απειλών, από το τόξο αστάθειας της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής» και παρατηρεί ότι το έτος που μας πέρασε «οι Ένοπλες μας Δυνάμεις αποτέλεσαν την ισχυρή δύναμη αποτροπής για όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια και είναι η διαχρονική δύναμη σταθερότητας και εγγύησης της άμυνας της χώρας, αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα ηγεμονικές φαντασιώσεις και ανιστόρητες διεκδικήσεις».
«Για την κυβέρνησή μας αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η εξασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού έθνους, και αναφέρομαι στο έθνος γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε τον κυπριακό ελληνισμό, η υποστήριξη του οποίου είναι για μας εθνική επιταγή» επισημαίνει περαιτέρω.
Καταλήγοντας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού τονίζει την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην αρωγή και φιλοξενία των προσφύγων, απευθύνει κάλεσμα «να είμαστε όλοι μαζί, με εθνικό όραμα και διάθεση για σκληρή δουλειά, να συνδράμουμε, ο καθένας από τη θέση στην οποία βρίσκεται, για την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας και την προβολή της εθνικής ισχύος, ώστε να συνεχίσει η χώρα μας να είναι μια δύναμη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η… ιδιαίτερη συνάντηση του Μόουζες Ράιτ στον Άλιμο
- «Απ’ την Αγάπη Έχασα»: Ένα από τα τραγούδια που ηχογράφησε ο Μανώλης Λιδάκης λίγο πριν πεθάνει
- Από τη Σάντα Φε στο Μεταξουργείο – Πώς το δίκτυο trafficking έχει απλώσει τα πλοκάμια του στην Ευρώπη
- Οι χειμερινοί κολυμβητές της Αττικής δεν κοιτούν ημερολόγιο και θερμόμετρο
- Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό για το «11 στα 11»
- Από το τζακούζι στο Μπρουνέι στη φωτογραφία του 1999: Διπλή πίεση για τους Κλίντον εν μέσω καταθέσεων για τον Έπσταϊν
- Ιράν: Χάος στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Κόσμος τρέχει πανικόβλητος
- Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442