Γερμανία: Χιλιάδες Κούρδοι και Αλεβίτες διαδήλωσαν κατά του Ερντογάν
Τουλάχιστον 25.000 Κούρδοι και Αλεβίτες διαδήλωσαν το Σάββτο στην Κολωνία, στη δυτική Γερμανία, για να διαμαρτυρηθούν κατά του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σύλληψη ηγετικών στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας HDP.
Τουλάχιστον 25.000 Κούρδοι και Αλεβίτες διαδήλωσαν το Σάββτο στην Κολωνία, στη δυτική Γερμανία, για να διαμαρτυρηθούν κατά του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σύλληψη ηγετικών στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας HDP.
Kούρδοι και Αλεβίτες κατέκλυσαν τους δρόμους για να υπερασπιστούν «τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ελευθερία» και να καταδικάσουν τις εκκαθαρίσεις εκ μέρους των τουρκικών αρχών μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.
Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του επικεφαλής των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που κρατείται από το 1999 στην φυλακή Ιμραλί.
Κάποιοι άλλοι από το πλήθος κρατούσαν φωτογραφίες του συμπροέδρου του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος καθώς κατηγορούνται από τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους ότι είναι «η πολιτική βιτρίνα» του PKK.
Στο περιθώριο της διαδήλωσης, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια από μια μικρή ομάδα νεαρών Κούρδων, όπως έκανε γνωστό η αστυνομία της Κολωνίας. «Κάποια πρόσωπα ήθελαν να ρίξουν πυροτεχνήματα. Οι αστυνομικοί από την πλευρά της θέλησαν να τους εμποδίσουν, τους πέταξαν πέτρες και αντικείμενα» εξήγησε η αστυνομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σπείρα παραβίαζε μπαλκονόπορτες και έμπαινε σε σπίτια στη Δράμα – Μέλος της συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη
- Οριστικό: Την Τρίτη (30/12) θα γίνει το Μαρούσι – Παναθηναϊκός
- Με 4 τρόπους ο Λανουά μεταφέρει την πίεση στους διαιτητές
- Μαλαισία: Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξης για τον πρώην πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ
- Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της τέχνης: Η χαμένη τοιχογραφία του Τσιμαμπούε στην Ασίζη μπορεί να επιστρέψει
- Αχαΐα: 16 ετών το θύμα του θανατηφόρου τροχαίου στην Πατρών-Πύργου – Πώς έγινε το δυστύχημα
- Συναγερμός στην Κυψέλη – Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Αμοργού
- Ισπανία: Στην «κατάψυξη» η χώρα – Θερμοκρασίες έως -8°C και πορτοκαλί συναγερμός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442