Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Microsoft λανσάρει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με τα PC, το Surface Dial

Η Microsoft λανσάρει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με τα PC, το Surface Dial

Εκτός από το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, τα ειδικά πενάκια και τις οθόνες αφής, η Microsoft εισάγει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με τους υπολογιστές, το Surface Dial. Τοποθετημένο πάνω στην κεκλιμμένη οθόνη 28 ιντσών του Surface Studio, όταν περιστρέφεται εμφανίζει τα μενού και τις επιλογές τους ως κυκλικά ή shortcuts. Εκτός όμως από το Surface Studio των 3.000 και πλέον δολαρίων, το Dial λειτουργεί off screen δίπλα στο mouse, αλλάζοντας την επιλογή λειτουργιών και τη διενέργεια απλών καθημερινών εργασιών.

Εκτός από το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, τα ειδικά πενάκια και τις οθόνες αφής, η Microsoft εισάγει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με τους υπολογιστές, το Surface Dial. Τοποθετημένο πάνω στην κεκλιμμένη οθόνη 28 ιντσών του Surface Studio, όταν περιστρέφεται εμφανίζει τα μενού και τις επιλογές τους ως κυκλικά ή shortcuts. Εκτός όμως από το Surface Studio των 3.000 και πλέον δολαρίων, το Dial λειτουργεί off screen δίπλα στο mouse με PC που τρέχουν Windows 10, αλλάζοντας την επιλογή λειτουργιών και τη διενέργεια απλών καθημερινών εργασιών.

To Surface Dial είναι ένα κυκλικό περιφερειακό που όταν περιστρέφεται ενεργοποιεί διαφορετικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, όταν ο χρήστης σχεδιάζει στην οθόνη αφής με το Surface pen στο ένα χέρι, μπορεί να περιστρέψει το Surface Dial πάνω στην οθόνη με το άλλο χέρι για να χειριστεί το σχέδιο -να το περιστρέψει, να αλλάξει την προβολή του ή να επιλέξει αποχρώσεις. Το Surface Dial λανσάρεται μαζί με το πρώτο desktop της Microsoft, το Studio, μπορεί όμως να αξιοποιηθεί ως περιφερειακό εκτός οθόνης με οποιοδήποτε PC, λάπτοπ ή τάμπλετ με την επετειακή ενημέρωση των Windows 10 (Windows 10 Anniversary Update).


Κρατώντας πιεσμένο το Dial, εμφανίζονται shortcut ή εργαλεία, υπό την προϋπόθεση της υποστήριξης από την εταιρεία ανάπτυξης του εκάστοτε λογισμικού -η Microsoft αναφέρεται σε λογισμικό σχεδίασης από τις BlueBeam Inc., Drawboard, Mental Canvas, Siemens PLM Software, Silicon Benders, Smith Micro Software Inc. και StaffPad. Ειδικά στο Studio, περιστρέφοντας το Dial εμφανίζονται κυκλικά μενού επιλογών γύρω από τη βάση του στην οθόνη, ο κύκλος των χρωμάτων για την επιλογή αποχρώσεων ή ένας χάρακας.

Το Dial μπορεί όμως να αξιοποιηθεί και για κοινές εργασίες ρουτίνας: την αλλαγή τραγουδιών από μια λίστα, το scrolling κατά την ανάγνωση ή την πλοήγηση σε χάρτες, γυρίζοντας το Dial.

Το Surface Dial είναι μια κυκλική συσκευή βάρους 145 γραμμαρίων με αναγνώριση 3.600 επιπέδων ακρίβειας, που τροφοδοτείται από δύο αλκαλικές μπαταρίες ΑΑΑ, που επικοινωνεί με το λιτοδίαιτο Bluetooth Energy και για 4 ώρες ημερησίως σε χρήση, λειτουργεί έως και 12 μήνες.

tech.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024