Silence: Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε
...
Αγγελική Στελλάκη
Απούσα από όλα τα μεγάλα Φεστιβάλ, η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε αναμένεται να προβληθεί τον Δεκέμβριο και εξακολουθεί να ελπίζει σε υποψηφιότητες για Όσκαρ -παρά τη… σιωπή που την συνοδεύει.
Ίσως τελικά ο τίτλος της «Silence» να είναι απόλυτα ταιριαστός, καθώς δύο μήνες πριν από την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες δεν έχουμε δει τρέιλερ, ενώ το μόνο που έχει αποκαλυφθεί είναι ελάχιστες φωτογραφίες από την ταινία.
Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Σουσάκου Έντο, το οποίο εκδόθηκε το 1966.
Μας μεταφέρει στον 17ο αιώνα, την εποχή των άγριων διώξεων των χριστιανών στην Ιαπωνία. Ήρωας ο πατέρας Ροντρίγκεζ (Άντριου Γκάρφιλντ), Πορτογάλος ιησουίτης, ταξιδεύει με έναν ακόμη ιερέα, για να διαπιστώσει αν όντως ο μέντοράς του έχει απαρνηθεί την πίστη του.
Ο Σκορσέζε προσπαθούσε εδώ και χρόνια να μεταφέρει το σενάριο στη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο, διάφορα προβλήματα ανάγκασαν τον σκηνοθέτη να κυνηγήσει άλλα πρότζεκτ, ανάμεσά τους τα The Departed, Shutter Island, Hugo, καθώς και τον Λύκο της Γουόλ Στριτ.
Αρχικά, Ντάνιελ Ντέι Λούις και Μπενίτσιο Ντελ Τόρο επρόκειτο να αναλάβουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Τελικά στην ταινία θα δούμε τους Λίαμ Νίσον, Άντριου Γκάρφιλντ, Κεν Γουατανάμπε και Άνταμ Ντράιβερ.
Οι πληροφορίες ήθελαν αρχικά το Silence να διαρκεί περισσότερες από τρεις ώρες. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η ταινία θα έχει συνολική διάρκεια 2 ώρες και 39 λεπτά.
Το σενάριο έχει γράψει ο Τζέι Κοκς, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Σκορσέζε στις ταινίες «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» και «Τα Χρόνια της Αθωότητας».
Ο αμερικανός σκηνοθέτης φαίνεται πως ετοιμάζει ήδη την επόμενη ταινία του που θα ενώσει ξανά στη μεγάλη οθόνη το αγαπημένο δίδυμο Ρόμπερτ Ντε Νίρο – Αλ Πατσίνο.
Η ταινία φέρει τον τίτλο «The Irishman» και πρόκειται για μία γκανγκστερική ταινία -τι άλλο;- που αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.
* Στην Ελλάδα η ταινία «Silence» έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 22 Δεκεμβρίου, σε διανομή Spentzos Films.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442