Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ολάντ: Το Brexit να μην θέσει σε κίνδυνο την ελεύθερη κυκλοφορία στην ΕΕ

Ολάντ: Το Brexit να μην θέσει σε κίνδυνο την ελεύθερη κυκλοφορία στην ΕΕ

Να μην τεθεί σε κίνδυνο η αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ λόγω του Brexit ζήτησε το Σάββατο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. «Αποφάσισαν να φύγουν. Θεωρώ ότι η χειρότερη στάση θα ήταν η αμφισβήτηση της επιλογής τους ή η αμφισβήτηση των θεμελιωδών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

Να μην τεθεί σε κίνδυνο η αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ λόγω του Brexit ζήτησε το Σάββατο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Αποφάσισαν να φύγουν. Θεωρώ ότι η χειρότερη στάση θα ήταν η αμφισβήτηση της επιλογής τους ή η αμφισβήτηση των θεμελιωδών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

«Άρα, πρέπει να φροντίσουμε για την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, διατηρώντας παράλληλα τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας» είπε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι, αν και η Βρετανία αποχωρεί από την Ένωση, θα πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο στην άμυνα της Ευρώπης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο