Κύκλωμα στο ΙΚΑ Αιγάλεω εξέδιδε παράτυπα παροχές ασθενείας
Στα ίχνη κυκλώματος που εξέδιδε παράτυπα παροχές ασθενείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έφτασε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ασφαλιστικού ιδρύματος. Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, και συγκεκριμένα τέσσερις υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Αιγάλεω, υπάλληλος της Βουλής και τέσσερις ιδιώτες. Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλη μία υπάλληλος και δύο συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Στα ίχνη κυκλώματος που εξέδιδε παράτυπα παροχές ασθενείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έφτασε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ασφαλιστικού ιδρύματος.
Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, και συγκεκριμένα τέσσερις υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Αιγάλεω, υπάλληλος της Βουλής και τέσσερις ιδιώτες. Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλη μία υπάλληλος και δύο συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση-νόθευση.
Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το 2012, και κατάφεραν με ιδιαίτερα τεχνάσματά τους να αποκομίσουν σε βάρος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τουλάχιστον 180.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά στοιχεία τους ως ασφαλισμένοι, καθώς και τα προσωπικά στοιχεία άλλων ασφαλισμένων και ενός θανόντος, στα οποία είχαν πρόσβαση λόγω της ιδιότητάς τους, κατόρθωσαν να εκδώσουν παράτυπα τουλάχιστον 219 παροχές ασθενείας, που αφορούσαν κυρίως αναλώσιμα υλικά.
Το κύκλωμα παρενέβαινε στο Ηλεκτρονικό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αντικαθιστώντας τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου με τραπεζικούς λογαριασμούς των μελών του, στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα. Μετά την πίστωση, οι δράστες επενέβαιναν εκ νέου, επαναφέροντας τον αριθμό λογαριασμού του ασφαλισμένου.
Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άμεση συνέργεια σε πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ψευδή βεβαίωση-νόθευση και απιστία σχετικά με την Υπηρεσία, οι συλληφθέντες οδηγούνται την Πέμπτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέση Ανατολή: «Υπάρχει ανησυχία» – Ελληνίδα μεταφέρει πώς βιώνει την κατάσταση στο Άμπου Ντάμπι
- Μέση Ανατολή – Θεοχάρης: Έτοιμα τα σχέδια για την απομάκρυνση των Ελλήνων σε περίπτωση εκκένωσης
- Κουβέιτ: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-15 – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
- Το 18,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην διαθέτει καμία γυναίκα σε ηγετική θέση
- «Μαμά, πώς ήσουν τη δεκαετία του ’90;» – Η Ντρου Μπάριμορ θυμάται την πιο ατίθαση φάση της
- Μάβερικς – Θάντερ 87-100: «Πάτησε» με 30άρα το Ντάλας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (vids)
- Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά, κανείς δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442