Ερντογάν: Ο «τρομοκράτης» Γκιουλέν και η ΕΕ που δεν κάνει τη δουλειά της
Οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να φιλοξενούν «έναν τρομοκράτη, όπως ο Φετουλάχ Γκιουλέν», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ. Μιλώντας στο Reuters, o Tούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα -αντίθετα με τις Βρυξέλλες- έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για να γίνει μέλος της ΕΕ.
Οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να φιλοξενούν «έναν τρομοκράτη, όπως ο Φετουλάχ Γκιουλέν», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το προσφυγικό.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία αποδίδει το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στον Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ.
Μιλώντας στο Reuters, o Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το πραξικόπημα μπορεί να παραταθεί.
Για τη Συρία, είπε ότι ο Άσαντ δεν θα πρέπει να αποτελέσει μέλος μιας μεταβατικής κυβέρνησης και ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας θα πρέπει να τύχει σεβασμού από τις άλλες χώρες.
Σχετικά με την ΕΕ, δήλωσε: «Η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με την διαδικασία ένταξης στην ΕΕ. Και το αντίθετο πρέπει να συμβεί όμως, και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και η ΕΕ”.
» Δεν έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή. (…) Θέλουμε την ΕΕ να είναι ειλικρινής για τη διαδικασία αυτή.»
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα