Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στη Γερμανία υπάρχουν «τουλάχιστον 500» ισλαμιστές επικίνδυνοι για επιθέσεις

Στη Γερμανία υπάρχουν «τουλάχιστον 500» ισλαμιστές επικίνδυνοι για επιθέσεις

Ο γερμανός υπουργός των Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ προειδοποίησε πως στη Γερμανία υπάρχουν «περισσότεροι από 500 ισλαμιστές» που έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, δρώντας είτε μόνοι τους είτε σε ομάδες κρούσης. Επιπλέον ανησυχία , υπογράμμισε, προκαλεί ο κίνδυνος από τους λεγόμενους «μοναχικούς λύκους», που εντοπίζονται πολύ δύσκολα.

Ο γερμανός υπουργός των Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ προειδοποίησε πως στη Γερμανία υπάρχουν «περισσότεροι από 500 ισλαμιστές» που έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, δρώντας είτε μόνοι τους είτε σε ομάδες κρούσης.

Επιπλέον ανησυχία, υπογράμμισε, προκαλεί ο κίνδυνος από τους λεγόμενους «μοναχικούς λύκους», που εντοπίζονται πολύ δύσκολα.

Με αφορμή την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, οι επιθέσεις κατά την οποία είχαν εν μέρει σχεδιαστεί στη Γερμανία, ο ντε Μεζιέρ ανέφερε σε συνέντευξή του στην Bild πως υπολογίζεται ότι στη Γερμανία ζουν σήμερα 520 φανατικοί ισλαμιστές που μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Άλλοι 360, είπε, είναι «γνωστοί» στις Αρχές για τις σχέσεις που διατηρούν με επικίνδυνα πρόσωπα.

«Η τρομοκρατική απειλή τώρα πηγάζει και απο ξένες ομάδες κρούσεις αλλά και από φαντισμένους μοναχικούς λύκους στη Γερμανία» είπε.

«Οι ομάδες κρούσεις μπαίνουν κρυφά στην Ευρώπη και προετοιμάζουν τη δράση τους χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, όπως είδαμε με τις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες» ανέφερε ο υπουργός, σημείωνοντας πως «είναι ακόμη δυσκολότερο να ανακαλυφθούν οι μοναχικοί λύκοι, και δυστυχώς υπάρχει πραγματικός κίνδυνος και από τις δύο απειλές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο