Διακρίσεις για τις ταινίες «Αφτερλώβ» και «Αλεπού» στο Λοκάρνο
...
Διακρίσεις για δύο ελληνικές ταινίες στο 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο. Οι Επιτροπές Νέων του Φεστιβάλ βράβευσαν την μεγάλου μήκους ταινία του Στέργιου Πάσχου «Άφτερλωβ», καθώς και την μικρού μήκους «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου.
Συγκεκριμένα, για το Διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών -όπου συμμετείχε η ταινία του Πάσχου- η Επιτροπή Νέων απένειμε το βραβείο της στο «Άφτερλωβ», μία μετα-ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Χάρης Φραγκούλης και η Ηρώ Μπέζου. Η παραγωγή είναι της Marni Films.
Αντίστοιχα, για το τμήμα ταινιών μικρού μήκους Pardi di Domani, η Επιτροπή Νέων βράβευσε ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία την «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου.
Στην «Αλεπού», η σκηνοθέτις επικεντρώνεται στο θέμα της ενηλικίωσης και της απώλειας μέσα στην οικογένεια, θεματική που την έχει απασχολήσει και σε προηγούμενες δουλειές όπως τα «Luz» και «Μπλε Δεκατρία».
Και η «Αλεπού» εκτυλίσσεται στην καλοκαιρινή Αθήνα. Ηρωάς της είναι ο Στέφανος, ο οποίος μετά από έναν καβγά με τη μητέρα του μένει μόνος στο σπίτι με τα αδέλφια του και τον άρρωστο σκύλο τους, τη Λούση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο βραβεία συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο.
Σημειώνεται ότι ειδική μνεία απένειμε η Διεθνής Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών IFFS στην βουλγαροελληνική συμπαραγωγή Slava των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πετάρ Βαλτσάνοφ (η προηγούμενη ταινία τους ήταν το υποψήφιο και για βραβείο LUX, «Μάθημα»).
Στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ συμμετείχε η ελληνίδα ηθοποιός Αγγελική Παπούλια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Ένας νεκρός, τέσσερις σοβαρά τραυματίες από έκρηξη υπόγειας διάβασης
- Αργία Πρωτομαγιάς: Πότε μεταφέρεται – Τι ισχύει φέτος
- Σανς – Γουόριορς 111-96: Ο Γκριν «πέταξε» εκτός playoffs Κάρι και Γκόλντεν Στέιτ (vids)
- Από το American Pie στην Αφρική και το OnlyFans: Η ζωή της Σάνον Ελίζαμπεθ δεν είναι συνηθισμένη
- Τα μετρητά επιστρέφουν και υπάρχει λόγος για αυτό – Το φυσικό χρήμα μπορεί να είναι απαραίτητο
- Δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ φτιάχνουν σχολεία… μόνο για τα παιδιά τους
- Ποιες ενέργειές μας περνάνε στον σκύλο το μήνυμα ότι το εξωτερικό περιβάλλον είναι γενικευμένος κίνδυνος
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442