Κατά 10 δισ. ευρώ μειώθηκε η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA τον Ιούνιο
Σημαντικά μειώθηκε η συνολική εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα που παρέχει το Ευρωσύστημα, μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), τον Ιούνιο. Ειδικά από τον ELA ο δανεισμός των τραπεζών μειώθηκε, στο τέλος Ιουνίου, στα 54,4 δισ. ευρώ από 64,8 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.
Σημαντικά μειώθηκε η συνολική εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα που παρέχει το Ευρωσύστημα, μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά και του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), τον Ιούνιο.
Όπως προκύπτει από τη λογιστική κατάσταση της Τραπέζης της Ελλάδος, ο δανεισμός των τραπεζών από τον ELA μειώθηκε, στο τέλος Ιουνίου, στα 54,4 δισ. ευρώ από 64,8 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.
Αντιστοίχως, ο απευθείας δανεισμός από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 32,8 δισ. ευρώ από 30,9 δισ. ευρώ.
Επομένως, οι συνολικές υποχρεώσεις των τραπεζών στην ΕΚΤ και τον ELA μειώθηκαν στα 87,2 δισ. ευρώ, τον Ιούνιο, από 95,7 δισ. ευρώ, τον Μάιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
- Δεληβοριάς για τις δηλώσεις Καρυστιανού: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση»
- Θανατική ποινή: Ανησυχητική αύξηση παγκοσμίως το 2025
- Αναστασίου: «Χρειαζόμαστε ενίσχυση – Kάθε ματς είναι κρίσιμο»
- Συμβούλιο Ειρήνης: Η Γαλλία απορρίπτει την πρόσκληση του Τραμπ – Φοβάται ότι θέλει να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ
- Χιούλμαντ ενόψει Ολυμπιακού: «Θα είναι ένας σκληρός αγώνας»
- Blue Monday: Είναι όντως η «Μπλε Δευτέρα» η πιο στενάχωρη μέρα του χρόνου και τι να κάνουμε γι’αυτο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)















































![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442