«Ο δράστης ήθελε να σκοτώσει λευκούς» λένε οι Αρχές στο Ντάλας
Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι ΗΠΑ, ενώ η οργή για τις ρατσιστική αστυνομική βία μοιάζει πλέον να έχει βγει εκτός ελέγχου. Οι νεκροί αστυνομικοί στο Ντάλας είναι πέντε, τρία άτομα κρατούνται. Νεκρός είναι ο ύποπτος που βρισκόταν αποκλεισμένος σε γκαράζ, ο οποίος φέρεται να έχει αναγνωριστεί. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ πρόκειται για τον 25χρονο Μάικα Τζόνσον. Ήθελε να σκοτώσει λευκούς, ιδίως αστυνομικούς, δήλωσε εκπρόσωπος των Αρχών.
Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι ΗΠΑ, ενώ η οργή για τις ρατσιστική αστυνομική βία μοιάζει πλέον να έχει βγει εκτός ελέγχου.
Οι νεκροί αστυνομικοί στο Ντάλας είναι πέντε, ενώ άλλοι επτά τραυματίστηκαν.
Νεκρός είναι ο ύποπτος που βρισκόταν αποκλεισμένος σε γκαράζ, ο οποίος φέρεται να έχει αναγνωριστεί. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ πρόκειται για τον 25χρονο Μάικα Τζόνσον.
Πηγή της κυβέρνησης είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο ύποπτος ήταν μέλος του σώματος εφέδρων του αμερικανικού στρατού.
Ήθελε να σκοτώσει λευκούς, ιδίως αστυνομικούς, δήλωσε, νωρίτερα, εκπρόσωπος των Αρχών.
- Ομπάμα: Καμία δικαιολογία για την τραγωδία, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν
- Ξεχειλίζει η οργή για τις νέες δολοφονίες Αφροαμερικανών από αστυνομικούς
- Μετά τη Λιουιζιάνα, η Μινεσότα: Θάνατος Αφροαμερικανού σε έλεγχο της τροχαίας
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι αρμόδιοι διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σχέσεις του δράστη με τη διεθνή τρομοκρατία.
Ο δράστης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε τοποθετήσει εκρηκτικά στο γκαράζ, τελικά έχασε τη ζωή του από τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησε η Αστυνομία με ρομπότ.
«Είπε στους αστυνομικούς ότι έδρασε μόνος και ότι ήταν εξοργισμένος από την αστυνομική βία κατά των μαύρων» είπε ο επικεφαλής της Αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπράουν.
Οι έρευνες για την ανεύρεση εκρηκτικών στην περιοχή συνεχίζονται και πολλοί δρόμοι στο κέντρο του Ντάλας είναι κλειστοί.
Η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσαν τις προεκλογικές συναντήσεις τους μετά την τραγωδία στο Ντάλας.
Η Χίλαρι Κλίντον επρόκειτο να μεταβεί στην Πενσιλβάνια μαζί με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσης τη ματαίωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο Μαϊάμι.
To κανάλι KDFW μετέδωσε εικόνες που φέρονται να δείχνουν την ανταλλαγή πυρών ενός από τους δράστες με την αστυνομία:
Βίντεο στο οποίο ακούγονται οι πρώτοι πυροβολισμοί:
Η αστυνομία του Ντάλας είχε ενδιάμεσα δημοσιεύσει φωτογραφία ενός από τους υπόπτους, ζητώντας πληροφορίες για τον εντοπισμό του (στο Τέξας είναι νόμιμη η κατοχή όπλου όπως αυτό στη φωτογραφία).
Σύμφωνα με αναφορές άνδρα που δήλωσε αδελφός του εικονιζόμενου μιλώντας στο CBS, επρόκειτο για τον Μαρκ Χιουζ που, σύμφωνα με τον ισχυρισμό, ήταν εκείνος που προσήλθε οικειοθελώς και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος επειδή δεν διαπιστώθηκε σχέση του με τα περιστατικά.
This is one of our suspects. Please help us find him! pic.twitter.com/Na5T8ZxSz6
— Dallas Police Depart (@DallasPD) July 8, 2016
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442