Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Περάσαμε ξυστά από την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος

Βενιζέλος: Περάσαμε ξυστά από την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος

«Περάσαμε ξυστά από την κατάλυση των ελευθεριών, την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ για το Σχέδιο Β του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Περάσαμε ξυστά από την κατάλυση των ελευθεριών, την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Γκάλμπρέιθ για το Σχέδιο Β του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε συνέντευξή του στο Mega, ο Ευ Βενιζέλος σημείωσε ότι η προκλητική αφέλεια του κ. Γκαλμπρέιθ συναντά την πονηριά, ενώ για τον Γ.Βαρουφάκη σχολίασε: «Είναι άλλο να έχει κανείς εναλλακτικό σχέδιο για έξωθεν απειλές και άλλο το plan B ή plan X να είναι αυτό που πραγματικά επιδιώκεις».

Παράλληλα, σχολίασε ότι οι ευθύνες ανήκουν στον πρωθυπουργό, καθώς «ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα να οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα. Ο κ.Βαρουφάκηςήταν επιλογή του κ.Τσίπρα».

«Με την ίδια ευκολία που τον έκανε υπουργό, με την ίδια ευκολία τον έβγαλε», σχολίασε τονίζοντας: «Η ενοχοποίηση Βαρουφάκη είναι ασπίδα για τις τεράστιες ευθύνες της πραγματικής ηγετικής ομάδας».

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως εξευτέλισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία, όπου δεν κάνουν ερμηνεία του αποτελέσματος, αλλά αλλάζουν κυβέρνηση.«Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν συγχωροχάρτι» τόνισε.

Σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση δεν είχε δικαίωμα να παρακάμψει το ΕΣΡ, ούτε και να περιορίσει τον αριθμό των αδειών σε τέσσερις.

«Η κυβέρνηση το κάνει για να ελέγξει την ενημέρωση» σημείωσε. «Θα πρέπει να ελεγχθούν και οι νέοι διεκδικητές για να δούμε και την πίσω… όψη, όπως συμβαίνει όταν κάποιος ανεβαίνει στη σκάλα» συνέχισε, προβλέποντας «θεσμική κρίση».

«Δεν είναι πόλεμος με τη διαπλοκή να κλείσουν οι σταθμοί που δεν είναι αρεστοί στην κυβέρνηση» πρόσθεσε, «όποιος θέλει να βάλει και να χάσει λεφτά πρέπει να εξηγήσει το γιατί» σημείωσε. Μίλησε μάλιστα για επαφές συμφερόντων και κυβερνητικής εξουσίας που γίνονται και… νομοθετικές παρεμβάσεις.

Τέλος, για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι η ψήφος στα 17 σημαίνει ότι αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και πολίτες 16 ετών, ρύθμιση που χρειάζεται απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών για να εφαρμοστεί.

Σχολίασε ως «δήθεν» την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που υποχρεώνει την αντιπολίτευση να αρνηθεί τώρα και να δώσει λύση μετά τις εκλογές, ώστε να μην εφαρμοστεί ο εκλογικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την απλή αναλογική πριν από έναν χρόνο είπε ότι ήταν επιλογή κατά του τυχοδιωκτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο