Στις κάλπες προσέρχονται οι Σέρβοι για τις πρόωρες εκλογές
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Σερβία όπου την ψήφο των 6.739.441 πολιτών διεκδικούν 20 πολιτικά κόμματα και παρατάξεις. Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του νυν πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς θεωρείται φαβορί για τη νίκη και μάλιστα πολλές δημοσκοπήσεις του δίνουν ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ψήφων.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Σερβία όπου την ψήφο των 6.739.441 πολιτών διεκδικούν 20 πολιτικά κόμματα και παρατάξεις.
Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του νυν πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς θεωρείται φαβορί για τη νίκη και μάλιστα πολλές δημοσκοπήσεις του δίνουν ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ψήφων.
Δεύτερο φέρεται να έρχεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPS) του υπουργού εξωτερικών Ίβιτσα Ντάσιτς με ποσοστό γύρω στο 11% και ακολουθεί το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα του υπερεθνικιστή Βόισλαβ Σέσελι, το οποίο αναμένεται ότι θα λάβει περίπου το 8% των ψήφων.
Όλα τα άλλα κόμματα, μεταξύ αυτών και το Δημοκρατικό Κόμμα (DS) το οποίο κυβέρνησε τη χώρα από το 2000 έως το 2012, βρίσκονται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κοντά στο όριο του 5% που αποτελεί προϋπόθεση για την είσοδο στη Βουλή.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 20:00 το βράδυ. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε 8.378 εκλογικά τμήματα εκ των οποίων 90 θα λειτουργήσουν στο Κόσοβο, στις περιοχές όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.
Τις 250 έδρες στη Βουλή διεκδικούν συνολικά 3.270 υποψήφιοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442