Λαγκάρντ: Επιστρέφουμε στην Αθήνα, αλλά μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα
Το ΔΝΤ επιστρέφει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για τη συνέχιση των συζητήσεων, δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ωστόσο η ίδια προειδοποίησε πως ίσως δεν υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα. «Αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά». Νέα συνάντηση Τσακαλώτου - Λαγκάρντ.
Το ΔΝΤ επιστρέφει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για τη συνέχιση των συζητήσεων, δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο η ίδια προειδοποιήσε πως ίσως δεν υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Λαγκάρντ, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευκλ.Τσακαλώτο, δήλωσε: «Το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι είχαμε εποικοδομητικές και εγκάρδιες συνομιλίες με διάφορα πρόσωπα που εμπλέκονται στην ελληνική υπόθεση, στη διάρκεια της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ. Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, οπότε μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα γιατί αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο. Η θέση μας πάνω στο θέμα της βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας δεν έχει μεταβληθεί».
Η συνάντηση με Τσακαλώτο
Κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Τσακαλώτος «συμφώνησαν ότι η ομάδα του ΔΝΤ θα επιστρέψει την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα για να συνεχίσει τις συζητήσεις», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ταμείου.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η επικεφαλής του Ταμείου και ο υπουργός Οικονομικών συζήτησαν την πρόοδο σχετικά με την τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής του ESM και την ανάγκη να ολοκληρωθεί ταχύτατα.
Η κ. Λαγκάρντ είπε στον κ. Τσακαλώτο ότι το ΔΝΤ παραμένει έτοιμο να υποστηρίξει ένα οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα βασίζεται σε βιώσιμα και ρεαλιστικά μέτρα με μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, και να συνοδεύεται από την αναγκαία απομείωση του χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.
Αναφερόμενος στη συνάντηση μεταξύ της γενικής διευθύντριας του Ταμείου και του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανάφερε τα εξής:
«Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά την Εαρινή Συνοδό του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.
» Συζήτησαν την πρόοδο σχετικά με την τρέχουσα αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής του ESM για την Ελλάδα και την ανάγκη να έλθει σε μια ταχεία ολοκλήρωση.
» Η γενική διευθύντρια τόνισε ότι το Ταμείο παραμένει έτοιμο να υποστηρίξει ένα οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα βασίζεται σε βιώσιμα, ρεαλιστικά μέτρα και μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους και θα συνοδεύεται από την αναγκαία μείωση του χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.
» Η κ. Λαγκάρντ και ο κ Τσακαλώτος συμφώνησαν η ομάδα του ΔΝΤ να επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσει τις συζητήσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ
- Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει ένα βιβλίο για τα «παιδιά του Φλεβάρη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)













































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442