Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κρεμλίνο: «Συγγνώμη, λάθος» λέει σε Goldman Sachs – Süddeutsche Zeitung

Κρεμλίνο: «Συγγνώμη, λάθος» λέει σε Goldman Sachs – Süddeutsche Zeitung

«Ο πρόεδρος παραπληροφορήθηκε»: Απολογείται το Κρεμλίνο στην Goldman Sachs και την Süddeutsche Zeitung αναφέροντας ότι σύμβουλοι του Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσαν λανθασμένα τον Ρώσο πρόεδρο ότι η γερμανική εφημερίδα είναι ιδιοκτησίας της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας. Ο Πούτιν είχε επαναλάβει στον τηλεμαραθώνιο της Πέμπτης τις κατηγορίες για «δάκτυλο» Αμερικανών αξιωματούχων στις αποκαλύψεις των Panama Papers που έφερε στο φως η Suddeutsce Zeitung, επιμένοντας ότι η εφημερίδα ανήκει στην Goldman Sacks.

«Ο πρόεδρος παραπληροφορήθηκε»: Απολογείται το Κρεμλίνο στην Goldman Sachs και την Süddeutsche Zeitung λέγοντας ότι σύμβουλοι του Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσαν λανθασμένα τον Ρώσο πρόεδρο ότι η γερμανική εφημερίδα είναι ιδιοκτησίας της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Ο Πούτιν είχε επαναλάβει στον τηλεμαραθώνιο ερωταπαντήσεων στον οποίο επιδόθηκε την Πέμπτη τις κατηγορίες για «δάκτυλο» Αμερικανών αξιωματούχων στις αποκαλύψεις των Panama Papers που έφερε στο φως η Suddeutsce Zeitung, επιμένοντας ότι η εφημερίδα ανήκει στην Goldman Sacks.

«Πρόκειται για λάθος όσων προετοίμασαν τα ενημερωτικά έγγραφα, λάθος δικό μου» δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Υπήρχαν πληροφορίες που δεν ελέγχθηκαν και δόθηκαν στον πρόεδρο. Έχουμε απολογηθεί στην τράπεζα και θα απολογηθούμε επίσης στην εφημερίδα» ανέφερε.

Μιλώντας την Πέμπτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Süddeutsche Zeitung εξαρτάται οικονομικά από την αμερικανική τράπεζα Goldman Sacks, αξιωματούχοι των ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τη διαρροή και τα ρεπορτάζ του Τύπου έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν αμφιβολίες απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Τα έγγραφα που ήλθαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων, σειρά offshore στα «χέρια» στενών συνεργατών και φίλων του Ρώσου προέδρου, οι οποίες ενδέχεται να λειτουργούσαν ως μέσο ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα μιλώντας για απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ρωσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο