Δεν πιστεύουν οι Γερμανοί ότι η Τουρκία θα συνεργαστεί στο Προσφυγικό
Το 71% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα βοηθήσει στην μείωση των προσφυγικών ροών, όπως προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου YouGov ενόσω βαίνει προς οριστικοποίηση η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ που δέχεται πολλές επικρίσεις. Αντίθετοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι Γερμανοί στη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες για ταξίδια στην Σένγκεν, ούτε και θεωρούν δικαιολογημένες τις τουρκικές απαιτήσεις-ανταλλάγματα.
Το 71% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα βοηθήσει στην μείωση των προσφυγικών ορών, όπως προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου YouGov ενόσω βαίνει προς οριστικοποίηση η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ που δέχεται πολλές επικρίσεις.
Βάσει της έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA), μόνο το 21% των Γερμανών πιστεύει ότι θα καταστεί δυνατή η μείωση των προσφύγων με την βοήθεια της Τουρκίας.
Το 67 % των Γερμανών πολιτών δεν θεωρεί δικαιολογημένες τις τουρκικές απαιτήσεις-αντάλλαγμα, συνολικού ύψους έξι δισ. ευρώ, και μόνο το 20% έχει διαφορετική γνώμη.
Υπέρ της άμεσης ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ τάσσεται μόλις το 4%, ενώ το 38% θεωρεί ότι πρέπει προηγουμένως να εκπληρωθούν και άλλες προϋποθέσεις. Το 49%, δηλαδή ο ένας στου δύο, είναι κατά της τουρκικής ένταξής της στην ΕΕ.
Επίσης, μόνο το 18% τάσσεται υπέρ της χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία, το 70%, είναι αντίθετη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)









































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442