Στο συμπόσιο του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου ο Μ. Βλασταράκος
Στο Συμπόσιο για τον Πόλεμο, τη Μετανάστευση και την Υγεία, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη (26-27 Φεβρουαρίου) θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος.
Στο Συμπόσιο για τον Πόλεμο, τη Μετανάστευση και την Υγεία, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη (26-27 Φεβρουαρίου) θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος.
Το Συμπόσιο διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο και ο κ. Βλασταράκος θα μιλήσει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και μάλιστα εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, «η Ελλάδα είναι η χώρα που υποδέχεται το 95% των προσφύγων και των μεταναστών που κατευθύνονται στην Ευρώπη. Απ’ αυτούς, το 70% είναι πρόσφυγες και το 34% παιδιά. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, στην Ελλάδα γίνονται φιλότιμες προσπάθειες για την περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, οι οποίες καταβάλλονται από το σύνολο των ιατρών, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και των εθελοντών».
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ θα κάνει επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των ελέγχων των ροών των προσφύγων και των μεταναστών, οι οποίοι πρέπει να γίνονται από την χώρα που φεύγουν. Επίσης, θα τονίσει την ανάγκη μεταφοράς των ανθρώπων αυτών στις χώρες που επιθυμούν, όπου θα πρέπει να έχουν τη φροντίδα που αρμόζει στα ευρωπαϊκά δεδομένα.
health.in.gr
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
- Super Technologies: Μια επένδυση-σταθμός που αλλάζει τον χάρτη του iGaming στην Ελλάδα
- Ιδεολογία και πραγματικότητα στην εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ
- Σχολεία: Πού θα παραμείνουν κλειστά και πού θα λειτουργήσουν μια ώρα αργότερα
- Αττική: Στου Παπάγου το μεγαλύτερο ύψος βροχής – Χάρτης με την κατανομή ανά περιοχή
- Τριαντάφυλλος: Τι τον οδήγησε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442