
Εννέα νεκροί σε πλήγμα νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία
Εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας παιδί, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών που χτύπησαν νοσοκομείο της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με την οργάνωση αρωγής και το Συριακό Παρατητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας παιδί, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών που χτύπησαν νοσοκομείο της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με την οργάνωση αρωγής και το Συριακό Παρατητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η προέλευση του πλήγματος δεν είναι διαπιστωμένη, ωστόσο οι πρώτες αναφορές μιλούν για «πιθανότατα ρωσικό χτύπημα», βάσει του σημείου.
Εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου στο Παρίσι που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επιβεβαίωσε ότι «νοσοκομείο υπό τη διαχείριση των Γιατρών χωρίς Σύνορα έγινε στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού» στην περιοχή Μααρέτ αλ-Νουμάν, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων βόρεια της Δαμασκού.
Δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβή απολογισμό θυμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- The Expla-in Project: Το ντόμινο του Ιράν – Από την Τεχεράνη στην Κύπρο
- The Expla-in Project: Ποιος ήταν ο Τζέφρι Έπσταϊν και γιατί μας αφορά;
- Μπαρτζώκας στους παίκτες του: «Παίξαμε σαν Ολυμπιακός, όλα τα εύσημα σε εσάς» (vid)
- Σέρρες: Άφαντος εδώ και 40 ημέρες 44χρονος – Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του
- Ιράν: Ο πόλεμος εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα χωρίς σημάδια αποκλιμάκωσης – «Φρικτή νύχτα στην Τεχεράνη»
- Νέες ταινίες: Από τη Νύφη του Φρανκενστάιν στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν
- ΜακΚίσικ: «Είμαι 35, αλλά ποιον καλύτερο θα βρει ο Ολυμπιακός στην θέση μου;»
- Στενά Ορμούζ: Το μεγάλο «μπλόκο» στο πετρέλαιο – Το σχέδιο των 20 δισ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/will-truettner-QprJgwK27us-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442