Σε κινητοποιήσεις οι λιμενεργάτες κόντρα στην πώληση του ΟΛΠ
Σειρά νέων κινητοποιήσεων προγραμμάτισαν την ερχόμενη εβδομάδα οι λιμενεργάτες, με αφορμή την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για την αποδοχή της προσφοράς για την πώληση του 51%+16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, τη δρομολόγηση ανάλογης πολιτικής και για τον ΟΛΘ και την εναντίωσή τους στην ιδιωτικοποίηση όλων των λιμανιών.
Σειρά νέων κινητοποιήσεων προγραμμάτισαν την ερχόμενη εβδομάδα οι λιμενεργάτες, με αφορμή την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για την αποδοχή της προσφοράς για την πώληση του 51%+16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, τη δρομολόγηση ανάλογης πολιτικής και για τον ΟΛΘ και την εναντίωσή τους στην ιδιωτικοποίηση όλων των λιμανιών.
Συγκεκριμένα, αποφάσισαν 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Φεβρουαρίου σε όλα τα λιμάνια της χώρας, «δυναμικές» πολύμορφες κινητοποιήσεις σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.
Οι λιμενεργάτες δηλώνουν ότι θα απαιτήσουν συνάντηση με την κυβέρνηση, «προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν το μεγάλο ξεπούλημα». Νωρίτερα, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του ΟΛΠ, θα πραγματοποιηθεί παλλιμενική συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΟΛΠ, προκειμένου να οργανώσουν τις επερχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τους.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ θεωρούν ότι «η εμμονή της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών δεν αποτελεί αναπτυξιακό λιμενικό μοντέλο, αλλά πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα των λιμανιών».
Αυτό, όπως υποστηρίζουν, «θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία και τους επιλιμένιους δήμους, αλλά και για την εργασιακή προοπτική των εργαζομένων. Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν το εγχείρημα ξεπουλήματος των ΟΛΠ και ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών, μετέρχονται ακραίες πολιτικές και νομικές ακροβασίες» αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές στα νεόδμητα διαμερίσματα στην Αθήνα – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου»: Το νέο έργο της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- Η Επιστήμη το 2026 – Τι προβλέπει το περιοδικό Nature για τη χρονιά που έρχεται
- Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Επιστρέφει το «Φως στο Τούνελ» που ξανάνοιξε τον φάκελο της υπόθεσης
- Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη έπαθαν τροφική δηλητηρίαση σε δείπνο και πέθαναν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Μπέρδεψε τους «Φραπέδες» και τους «Χασάπηδες» της ΝΔ με τους πραγματικούς αγρότες
- Μην το κουράζεις: Σταμάτα να το υπεραναλύεις τόσο – γιορτές έχουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442