Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας στη διαπραγμάτευση ρίσκαρε σαν χαρτοπαίκτης
«Η χώρα δεν μπορεί να πηγαίνει από το ένα λάθος στο άλλο και από το ένα άκρο του εκκρεμούς στο άλλο. Πρέπει να ισορροπήσει και να στηριχθεί στο προοδευτικό ριζοσπαστικό κέντρο» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην παναττική συνδιάσκεψη την οποία παρακολουθήσαν 400 στελέχη του Ποταμιού. Στρέφοντας τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού είπε ότι «τράβηξε τη διαπραγμάτευση στα άκρα σαν τον χαρτοπαίκτη που ρισκάρει όλο και περισσότερα».
«Η χώρα δεν μπορεί να πηγαίνει από το ένα λάθος στο άλλο και από το ένα άκρο του εκκρεμούς στο άλλο. Πρέπει να ισορροπήσει και να στηριχθεί στο προοδευτικό ριζοσπαστικό κέντρο. Σε ένα Κίνημα που θα έχει ως μόνη προτεραιότητα τη δικαιοσύνη, την εργασία, την παιδεία και όχι την συντήρηση του κομματικού κράτους και την αποκατάσταση των στελεχών του» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην παναττική συνδιάσκεψη την οποία παρακολουθήσαν 400 στελέχη του Ποταμιού.
Για τα περί συνεργασιών είπε: «Σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις του κεντρώου χώρου προτάσσουμε τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και όχι τη συμφωνία για τις διαδικασίες και τα αξιώματα. Συζητάμε με συμμαχικές δυνάμεις και προσωπικότητες για τη δημιουργία ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού κύματος».
Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα είπε ότι: «Τράβηξε τη διαπραγμάτευση στα άκρα σαν τον χαρτοπαίκτη που ρισκάρει όλο και περισσότερα, ελπίζοντας να ρεφάρει. Μόνο που ο Τσίπρας και η παρέα του ρίσκαραν τις δουλειές- τις περιουσίες και τις ζωές όλων μας».
Μιλώντας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε ολόκληρη τη χώρα με τις κινητοποιήσεις εξαιτίας του ασφαλιστικού τόνισε: «Οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους, απειλούν, κυνηγούν πολιτικούς και κυρίως Συριζαίους και Ανελίτες. Μια λύση έχει ο κ.Τσίπρας, να ζητήσει συγνώμη από τους εξαπατημένους και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η εξαπάτηση φέρνει οργή και η αντίδραση θα συνεχίσει να φουσκώνει. Αυτό που κρατά τους πολίτες ενωμένους στους δρόμους είναι ότι απέναντί τους έχουν πολιτικούς απατεώνες».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην πρόταση του Κινήματος για τη μελέτη της θέσπισης του βασικού εισοδήματος, λέγοντας: «Προτείνουμε ένα βασικό εισόδημα για όλους τους πολίτες, με στόχο τη στήριξη κυρίως των νέων και όσων ζουν στα όρια της φτώχειας».
Και πρόσθεσε: «Δεν μας πανικοβάλλουν οι εξελίξεις. Τις εξελίξεις στον ριζοσπαστικό κεντρώο στρατόπεδο θα τις καθορίσουμε εμείς! Όλοι μαζί εμείς! Η Επιτροπή Διαλόγου έχει τα πιο δυνατά μυαλά αυτού του κεντρώου προοδευτικού χώρου. Θα πάρουμε πρωτοβουλία την στιγμή που πρέπει, με αυτούς που πρέπει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
- Αμαρτωλός πρόεδρος ο Τραμπ – Δεν εγκρίνουν την βίαιη εξωτερική πολιτική του οι… καθολικοί ιερείς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442