Κατρούγκαλος: Θα προστατεύσουμε τις συντάξεις, όπως δεσμευθήκαμε
Ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα προστατεύσουμε τις συντάξεις και θα προχωρήσουμε σε μια δίκαιη μεταρρύθμιση, είπε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος μετά την συνάντησή του με το κουαρτέτο για το Ασφαλιστικό. Λακωνικός ο υπουργός σε ότι αφορά τη στάση των εκπροσώπων των δανειστών στην ελληνική πρόταση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και κυρίως στο σχέδιο αύξησης των εισφορών, είπε μόνο ότι «το άκουσαν χωρίς να το απορρίψουν».
«Ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα προστατεύσουμε τις συντάξεις και στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε μια δίκαιη μεταρρύθμιση», είπε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος μετά την συνάντησή του με το κουαρτέτο για το Ασφαλιστικό, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες.
Λακωνικός ο υπουργός σε ότι αφορά τη στάση των εκπροσώπων των δανειστών στην ελληνική πρόταση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και κυρίως στο σχέδιο αύξησης των εισφορών, είπε μόνο ότι «το άκουσαν χωρίς να το απορρίψουν».
Στη σημερινή συνάντηση με το κουαρτέτο ο υπουργός παρουσίασε την εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης που περιλαμβάνει αύξηση εισφορών, περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ, αλλά καμία μείωση στις κύριες συντάξεις.
Σημειώνεται πως προσερχόμενος στον χώρο της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος είχε υπογραμμίσει ότι στη συζήτηση δεν θα τεθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα