Πέντε «αγκάθια» στα προαπαιτούμενα για το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ
Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ξεκινά την Τρίτη, με την άφιξη στην Αθήνα των εκπροσώπων των θεσμών. Στόχος των διαβουλεύσεων είναι η συμφωνία στα 13 προαπαιτούμενα που θα αποδεσμεύσουν το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ της πρώτης δόσης του δανείου. Και αυτή τη φορά, όμως, οι διαπραγματεύσεις χαρακτηρίζονται δύσκολες, αφού πέντε «αγκάθια» ενδέχεται να μπλοκάρουν το αποτέλεσμα και να μεταθέσουν την εκταμίευση για ...του χρόνου.
Και αυτή τη φορά, όμως, οι διαπραγματεύσεις χαρακτηρίζονται δύσκολες, αφού πέντε «αγκάθια» ενδέχεται να μπλοκάρουν το αποτέλεσμα και να μεταθέσουν την εκταμίευση για …του χρόνου.
Σύμφωνα με τα Νέα, τα δυσκολότερα προαπαιτούμενα είναι:
Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, δηλαδή της εταιρείας που διαχειρίζεται το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.
Η δημιουργία ομάδας εργασίας για την προετοιμασία της σύστασης του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Στο θέμα αυτό υπάρχει κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με το ποιος θα έχει τον έλεγχο του νέου Ταμείου, αν θα είναι δηλαδή υπό ελληνική ή ξένη διοίκηση.
Το ενιαίο μισθολόγιο. Παρότι θεωρητικά είναι ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και καιρό και επί της αρχής έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, δεν είναι βέβαιο ότι θα αποφευχθούν τριγμοί της τελευταίας στιγμής, καθώς πρόκειται για ένα νομοθέτημα που αγγίζει την εκλογική πελατεία του κυβερνώντος κόμματος.
Τέλος, το εκ πρώτης όψεως τεχνοκρατικό ζήτημα της τιμολόγησης των εξετάσεων των διαγνωστικών κέντρων κρύβει δυσκολίες υποστηρίζουν πηγές των δανειστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442