Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών της Eurobank

Με επιτυχία έκλεισε το βιβλίων προσφορών της Eurobank, με το οποίο ολοκληρώνει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 2,038 δισ. ευρώ, για την κάλυψη του συνόλου των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από το δυσμενές σενάριο των stress test.

Με επιτυχία έκλεισε το βιβλίων προσφορών της Eurobank, με το οποίο ολοκληρώνει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 2,038 δισ. ευρώ, για την κάλυψη του συνόλου των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από το δυσμενές σενάριο των stress test.
Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που θα διατεθούν σε ειδικούς επενδυτές, θεσμικούς επενδυτές και λοιπούς επενδυτές που εκπληρώνουν ορισμένα κριτήρια ορίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας στα 0,01 ευρώ ή 1 ευρώ μετά τη συνένωση των υφιστάμενων μετοχών της (reverse split) με αναλογία 100 προς 1.
Η τιμή αυτή έγινε αποδεκτή και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κατόπιν διαβούλευσης με τους Γενικούς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές.
Το ποσό που προκύπτει από την ενδεικτική ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στην Προσφορά αθροιζόμενο με το ποσό που προκύπτει από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της εθελοντικής άσκησης διαχείρισης παθητικού (liability management exercise), η οποία ανακοινώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2015 (η «Άσκηση Διαχείρισης Παθητικού»), υπερβαίνει τα €2.038.920.000 και συνεπώς επαρκεί για την άντληση αυτού του ποσού από την Eurobank, χωρίς να ζητηθεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το ΤΧΣ.
Κατόπιν τούτων και υπό την επιφύλαξη της κατανομής των Νέων Μετοχών, το μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank θα αυξηθεί κατά 611.676.000 ευρώ και θα εκδοθούν συνολικά 2.038.920.000 νέες μετοχές (μετά την ολοκλήρωση τoυ reverse split), ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία.
Η ανερχόμενη σε συνολικά 1.427.244.000 ευρώ διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο θα πιστωθεί σχετικώς στον οικείο λογαριασμό των ιδίων κεφαλαίων της Eurobank.
H Eurobank αναμένεται να συνάψει σύμβαση αναδοχής σχετικής με την Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές και να κατανείμει Νέες Μετοχές στους επενδυτές που συμμετείχαν στην Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές και στους επενδυτές που συμμετείχαν στην Άσκηση Διαχείρισης Παθητικού στις 20 Νοεμβρίου 2015 ή περί την ημερομηνία αυτή, και μετά την επιβεβαίωση του Euro Working Group ότι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο και των 10 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών εκπληρώθηκαν κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία ή πριν από αυτήν.
Οι BofA Merrill Lynch, HSBC και Mediobanca Banca ενήργησαν ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιοργανωτές (Joint BookRunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές. Οι AXIA, Barclays, BNP Paribas, Eurobank Equities και Nomura ενήργησαν ως Συνδιοργανωτές (Joint Bookrunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές.
Οι COMMERZBANK, Euroxx Χρηματιστηριακή, Keefe, Bruyette & Woods Limited και Wood & Company συμμετείχαν ως Συνδιαχειριστές (Co-Lead Managers) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024