Δηλώσεις Μουζάλα για το προσφυγικό με το βλέμμα στο ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία
«Στην άτυπη σύνοδο των κρατών-μελών της ΕΕ επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά με τόση ένταση ότι το προσφυγικό πρόβλημα και οι προσφυγικές ροές δεν μπορούν να ελεγχθούν χωρίς τη συνεργασία της Τουρκίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής της Βαλέτα για το προσφυγικό.
«Στην άτυπη σύνοδο των κρατών-μελών της ΕΕ επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά με τόση ένταση η από την αρχή διατυπωθείσα θέση της κυβέρνησης ότι το προσφυγικό πρόβλημα και οι προσφυγικές ροές δεν μπορούν να ελεγχθούν χωρίς τη συνεργασία της Τουρκίας».
Αυτό τόνισε, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής της Βαλέτα για τη μετανάστευση και την άτυπη σύνοδο των κρατών-μελών της ΕΕ για το προσφυγικό.
Ολόκληρη η δήλωσή του κ. Μουζάλα σχετικά με το προσφυγικό:
«Στην άτυπη σύνοδο των κρατών-μελών της ΕΕ επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά με τόση ένταση η από την αρχή διατυπωθείσα θέση της κυβέρνησης ότι το προσφυγικό πρόβλημα και οι προσφυγικές ροές δεν μπορούν να ελεγχθούν χωρίς τη συνεργασία της Τουρκίας. Αυτό πια αποτελεί μια ευρωπαϊκή θέση και είναι κατά την άποψή μας μονόδρομος. Εξάλλου, σε αυτά τα πλαίσια, επίκειται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, στο οποίο θα συζητηθούν άλλωστε και διμερή ζητήματα».
Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που υπήρξαν χτες ότι δήθεν «είναι έτοιμος να τα βροντήξει επειδή έχει απαυδήσει από τη συμπεριφορά συναδέλφων του υπουργών».
Επ’ αυτού σημειώνει: «Τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το αντίθετο, η συνεργασία με τους υπουργούς που συμπλέκονται στο ζήτημα του προσφυγικού είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα και βελτιώνεται συνέχεια. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αυτό αυξάνει και τη συνεργασία και ελπίζουμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σπιτικός ζωμός οστών: Είναι τόσο ωφέλιμος για τον σκύλο;
- Τραμπ: Απειλεί να στείλει και δεύτερο αεροπλανοφόρο στο Ιράν, ενώ υποδέχεται τον Νετανιάχου
- Κάνοντας τη λιτότητα συνταγματική προσταγή
- «Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού και ο Ρόμπινσον-Ερλ, που έμεινε ελεύθερος από το NBA» (vids)
- Greek State to Re-Issue 10Y Bond
- Γιώργος Μαζωνάκης: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο – Τι συνέβη
- Πώς θα αποφύγετε τον φόρο αν έχετε ανείσπρακτα ενοίκια
- Ο Ντε Πολ «γείωσε» τη σύντροφό του: «Είπα ότι τον αγαπώ και μου απάντησε ότι αυτός αγαπά τον Μέσι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442