Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή για τα προβλήματα της ειδικής αγωγής
Συγκέντρωση με αίτημα την άμεση λύση των προβλημάτων που αφορούν την ειδική αγωγή και τα ειδικά σχολεία, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από τη Βουλή γονείς, εκπαιδευτικοί και φορείς που σχετίζονται με την ειδική αγωγή και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Συγκέντρωση με αίτημα την άμεση λύση των προβλημάτων που αφορούν την ειδική αγωγή και τα ειδικά σχολεία, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από τη Βουλή γονείς, εκπαιδευτικοί και φορείς που σχετίζονται με την ειδική αγωγή και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση έκαναν λόγο για «απαράδεκτη» και «τραγική» κατάσταση η οποία επικρατεί αυτήν τη στιγμή στα ειδικά σχολεία, με τα περισσότερα από αυτά να λειτουργούν πραγματοποιώντας μόνο το 1/3 των ωρών του ωρολογίου προγράμματος. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, μεγάλα είναι τα προβλήματα μετακίνησης των μαθητών, με αποτέλεσμα ένας πολύ μεγάλος αριθμός αυτών να παραμένει σπίτι.
Βασικά αιτήματα της συγκέντρωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή, όπου γίνεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, είναι η άμεση και εύρυθμη λειτουργία των ειδικών σχολείων και Κέντρων Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), καθώς επίσης και να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία και τις δομές της ειδικής αγωγής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με τα τρένα
- Μπενίτεθ: «Δεν κάναμε τίποτα για να παλέψουμε »
- Νίκολιτς: «Θέλαμε να βρει φόρμα ο Γιόβιτς»
- Ουκρανία: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Ουμέροφ δηλώνει ότι είχε «ουσιαστικές» συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Τα όμορφα πρότζεκτ, όμορφα μπορούν να καούν
- Λάρισα: «Τρελή» πορεία ΙΧ κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες – Νεκρός ο οδηγός
- Ο Μπραχίμ Ντίας έχασε το πέναλτι – Εκτέλεσε α λα Πανένκα και απέκρουσε ο γκολκίπερ της Σενεγάλης (vid)
- Η Γκουίνεθ Πάλτροου ανησυχούσε για τις ερωτικές σκηνές με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στο «Marty Supreme» – Τελός καλό, όλα καλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442