Την Τετάρτη ψηφίζεται στη γερμανική Βουλή η συμφωνία
Για το πρωί της Τετάρτης προγραμματίστηκε η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή, για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως προκύπτει από την επιστολή του προέδρου της Μπούντεσταγκ προς τους βουλευτές. Μολονότι δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Μπούντεσταγκ να μην εγκρίνει το πρόγραμμα, η ψηφοφορία αποτελεί ένα τεστ για τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό.
Για το πρωί της Τετάρτης προγραμματίστηκε η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή, για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως προκύπτει από την επιστολή του προέδρου της Μπούντεσταγκ Νόρμπερτ Λάμερτ προς τους βουλευτές, η οποία ήλθε σε γνώση του Reuters.\
Την ημερομηνία της ψηφοφορίας επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκρπόσωπος της γερμανικής Βουλής.
Η Μπούντεσταγκ καλείται να εγκρίνει το πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ, μετά το πράσινο φως που άναψε το Eurogroup το βράδυ της 14ης Αυγούστου.
Παρόλο που το τελευταίο διάστημα το Βερολίνο τηρούσε πολύ σκληρή στάση έναντι της Αθήνας, επιμένοντας πως είναι αναγκαίο ένα δάνειο-γέφυρα, εντούτοις ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καλωσόρισε τη συμφωνία.
«Τώρα η Ελλάδα κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για μια νέα πορεία. Είχαμε μια καλή μέρα και ένα καλό αποτέλεσμα» είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με το Reuters, μολονότι δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Μπούντεσταγκ να μην εγκρίνει το πρόγραμμα, η ψηφοφορία αποτελεί ένα τεστ για την κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, καθώς 65 βουλευτές του σχηματισμού του οποίου ηγείται η Άνγκελα Μέρκελ είχαν αρνηθεί τον Ιούλιο να υποστηρίξουν τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Η πιθανότητα να υπάρξουν νέες αντιδράσεις είναι μεγάλη, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, κάτι που έθεταν ως όρο πολλοί βουλευτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΜΕΓΑ: Ηγετική παρουσία με ελληνική υπογραφή
- Στάρμερ: Οι βάσεις στην Κύπρο δεν χρησιμοποιούνται από τα αμερικάνικα βομβαρδιστικά
- Τζάστιν Μπίμπερ, φαινόμενο ετών 32: Το YouTube, η ευχή της μάνας και η επόμενη μέρα
- Στην κορυφή της τηλεθέασης οι ενημερωτικές εκπομπές του MEGA τον Φεβρουάριο
- Επιστροφή-θρίλερ για τον Σιδηρόπουλο και τη διαιτητική ομάδα του από το Ριάντ
- Ντόναλντ Τραμπ: Ο πόλεμος θα τελειώσει πολύ γρήγορα – Εάν χρειαστεί θα στείλουμε στρατό
- Η Μοσάντ γνώριζε ακόμα και τη θέση του Χαμενεΐ στο σημείο της δολοφονίας του
- MEGA και το MEGA News πρώτοι στα γεγονότα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442