Την Τετάρτη ψηφίζεται στη γερμανική Βουλή η συμφωνία
Για το πρωί της Τετάρτης προγραμματίστηκε η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή, για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως προκύπτει από την επιστολή του προέδρου της Μπούντεσταγκ προς τους βουλευτές. Μολονότι δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Μπούντεσταγκ να μην εγκρίνει το πρόγραμμα, η ψηφοφορία αποτελεί ένα τεστ για τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό.
Για το πρωί της Τετάρτης προγραμματίστηκε η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή, για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως προκύπτει από την επιστολή του προέδρου της Μπούντεσταγκ Νόρμπερτ Λάμερτ προς τους βουλευτές, η οποία ήλθε σε γνώση του Reuters.\
Την ημερομηνία της ψηφοφορίας επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκρπόσωπος της γερμανικής Βουλής.
Η Μπούντεσταγκ καλείται να εγκρίνει το πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ, μετά το πράσινο φως που άναψε το Eurogroup το βράδυ της 14ης Αυγούστου.
Παρόλο που το τελευταίο διάστημα το Βερολίνο τηρούσε πολύ σκληρή στάση έναντι της Αθήνας, επιμένοντας πως είναι αναγκαίο ένα δάνειο-γέφυρα, εντούτοις ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καλωσόρισε τη συμφωνία.
«Τώρα η Ελλάδα κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για μια νέα πορεία. Είχαμε μια καλή μέρα και ένα καλό αποτέλεσμα» είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με το Reuters, μολονότι δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Μπούντεσταγκ να μην εγκρίνει το πρόγραμμα, η ψηφοφορία αποτελεί ένα τεστ για την κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, καθώς 65 βουλευτές του σχηματισμού του οποίου ηγείται η Άνγκελα Μέρκελ είχαν αρνηθεί τον Ιούλιο να υποστηρίξουν τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Η πιθανότητα να υπάρξουν νέες αντιδράσεις είναι μεγάλη, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, κάτι που έθεταν ως όρο πολλοί βουλευτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Μνήμες Μεγάλης Ύφεσης στην αγορά εργασίας – Ρεκόρ απολύσεων τον Γενάρη
- Χαμένη Άνοιξη: Η ισορροπία ανάμεσα στη συλλογική μνήμη και το προσωπικό τραύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442