Με βάση το υπάρχον καθεστώς οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών
Η επικείμενη κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στη Βουλή, αλλά και το ζήτημα πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).
Η επικείμενη κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στη Βουλή, αλλά και το ζήτημα πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).
Ειδικότερα, όσον αφορά την εγκύκλιο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι η φετινή εγκύκλιος δεν περιλαμβάνει τις νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο, διότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου οι διαδικασίες που αφορούν την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, την επεξεργασία τους και την έκδοση των αποτελεσμάτων, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η λειτουργία των σχολικών μονάδων το Σεπτέμβρη και να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία.
Έτσι, οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών θα γίνουν με βάση το ήδη υπάρχον καθεστώς.
Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν την σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Ιουλίου, έως και ττην Παρασκευή, 7 Αυγούστου.
Εξάλλου, ο κ. Κουράκης ενημέρωσε τη ΔΟΕ αναφορικά με την ολοκλήρωση της νομοτεχνικής προετοιμασίας του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, και υπογράμμισε την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν, καθώς οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις είχαν ως συνέπεια την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του νομοθετικού έργου.
Τέλος, αναφορικά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως «προσπαθούμε, σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο, να εξασφαλίσουμε όλες τις αναγκαίες πιστώσεις για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία».
Τόνισε, ακόμη, ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απόλυσης των εκπαιδευτικών της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που επέστρεψαν στις θέσεις εργασίας τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Έρχεται το τέλος του πολέμου; Η αμερικανική διαρροή για εκλογές και το νέο «τελεσίγραφο» Τραμπ
- Κηφισιά – Ατρόμητος 0-1: «Άλμα» παραμονής, με γκολ του Ουκάκι στο ντεμπούτο του!
- Ο Άνταμ Σάντλερ νοσταλγεί τη συνεργασία του με τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στην ταινία «Χτυπημένος από έρωτα»
- Αιματηρό επεισόδιο στο Γαλάτσι – Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο
- Μιλάνο: Σοβαρά επεισόδια με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας
- «Για πάντα στις καρδιές μας»: Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7 με πλάνα από το νέο μουσείο!
- Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 1-1: Οι «ασπιρίνες» ισοφάρισαν με αυτογκόλ και είχαν δοκάρι
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442