Στις 4 Οκτωβρίου οι βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία
Την 4η Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία που βγήκε από το Μνημόνιο, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρόεδρος της χώρας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα. Η μάχη προβλέπεται σκληρή.
Την 4η Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρόεδρος της χώρας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα.
«Οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της Πορτογαλίας, καθώς η χώρα συνεχίζει να υπόκειται στους ιδιαίτερα απαιτητικούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας» υπενθύμισε ο Καβάκο Σίλβα.
Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κουέλιου, που βρίσκεται στον θώκο από τον Ιούνιο του 2011, διεκδικεί δεύτερη τετραετή θητεία και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς, τον γγ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιου Κόστα, 54 ετών.
Η ζημιά από το σκάνδαλο διαφθοράς
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), που θεωρείτο επί μακρόν το επικρατέστερο βάσει των δημοσκοπήσεων, έχει αρχίσει να χάνει έδαφος, προς όφελος των κομμάτων της συμπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD, κεντροδεξιά) και του CDS-PP (δεξιά).
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δυσκολεύεται να ξεπεράσει το σοκ της έρευνας για διαφθορά που άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού των Σοσιαλιστών Ζουζέ Σόκρατες (2005-2011).
Ο Σόκρατες παραμένει ακόμη προφυλακισμένος, μετά τη σύλληψή του την 21η Νοεμβρίου 2014 και την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και φορολογική απάτη.
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, το PS συγκεντρώνει πλέον το 36,7% της πρόθεσης ψήφου όσων συμμετείχαν στην έρευνα, από 38,1% τον Μάιο, συνεχίζει πάντως να διατηρεί προβάδισμα έναντι της συμπολίτευσης, τα κόμματα της οποίας συγκεντρώνουν αθροιστικά το 34,6%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ακίνητα: Πώς η ακρίβεια… συρρικνώνει τα σπίτια μας – «Χάσαμε» σε δύο χρόνια 7 τ.μ.
- Αγώνας επιβίωσης για τον Στάρμερ – Ποιοι τον στηρίζουν, ποιοι ζητούν την αποχώρησή του
- Η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της Σάκκαρη και η ανάγκη για βαθμούς (vids)
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του κουρέα επειδή δεν του άρεσε… το κούρεμα
- Μιλάνο: Τι έχουν τα έρμα και…σπάνε; Τα μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αποδεικνύονται εύθραυστα
- Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε χρήματα από ΙΧ – Παρακολουθούσαν τους οδηγούς και έσκαγαν τα λάστιχα
- ΕΚΑ: Παναττική απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου
- Κανδύλας: «Το Κύπελλο στο χάντμπολ είναι αφιερωμένο στα θύματα της Θύρας 7» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442