
O Διονύσης Σαββόπουλος θα ανοίξει τις «πόρτες» του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος
Μουσική, φωτογραφία, αρχιτεκτονική και περιβάλλον, αθλητισμός, δημιουργικά εργαστήρια και ολονύχτιες προβολές. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και θα διαρκούν έως το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο, τη «Νύχτα Μέρα...
Μαρία Παπουτσή
Μουσική, φωτογραφία, αρχιτεκτονική και περιβάλλον, αθλητισμός, δημιουργικά εργαστήρια και ολονύχτιες προβολές. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και θα διαρκούν έως το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο, τη «Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος».
Η έναρξη θα γίνει με συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στις 21 Ιουνίου.
- Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και τους κανόνες ασφαλείας καθώς ο χώρος είναι ακόμα υπό κατασκευή.
Στη σύντομη παρουσίαση που έκανε εφ’ όλης της ύλης ο κ. Γιάννης Τροχόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ) αναφέρθηκε στις πρώτες δράσεις που «γίνονται μέσα σε ένα πάρκο – εργοτάξιο και έχει ενδιαφέρον, καθώς εμπεριέχεται η ιδέα της ατέλειας που με τη σειρά της εμπεριέχει το κομμάτι της συνεχούς εξέλιξης».
«Κάθε τι νέο θα χρειαστεί χρόνο για να γίνει μέλος της κοινότητας και πολύ περισσότερο θα χρειαστεί χρόνο για να αγαπηθεί» είπε χαρακτηριστικά.
« Η εξέλιξη είναι συστατικό στοιχείο αυτού του έργου, που μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία του. Από το 2006 που ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία της δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου και το 2009 που υπογράφηκε η σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο μέχρι σήμερα, έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια» συμπλήρωσε.
Επίσης αναφέρθηκε στην πρόοδο των εργασιών στον τομέα της κατασκευής και τη συνεργασία του Ιδρύματος με τη Εθνική Λυρική Σκηνή καθώς και με την Εθνική Βιβλιοθήκη.
Η κ. Ανδρικοπούλου (διοικητική διευθύντρια του ΚΠΙΣΝ) με τη σειρά της έκανε λόγο για το κατασκευαστικό κομμάτι που σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2016» Το έργο είχε καταληκτική ημερομηνία παράδοσης στα τέλη του 2015, αλλά έχει καθυστερήσει λόγω του στεγάστρου που βρίσκεται πάνω από τη Λυρική Σκηνή, αλλά και εξαιτίας της πολυπλοκότητας της κατασκευής.
Τέλος, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της φύτευσης του λόφου του πάρκου, όπου έχουν φυτευθεί 600 δέντρα και 62.000 θάμνοι αλλά και τη συνέχειά της πάνω από τη βιβλιοθήκη καθώς και γενικά στην όλη εξέλιξη του έργου.
Η Μίλυ Πασχάλη (υπεύθυνη του πρόγραμματος του ΚΠΙΣΝ ) μεταξύ άλλων τόνισε: «Με το τετραήμερο αυτών των εκδηλώσεων προσφέρουμε ένα πρώτο χειροπιαστό δείγμα της σύλληψης, κάνουμε μία προβολή στη φυσιογνωμία ενός σύγχρονου πάρκου, ενός τόπου πολλών αναζητήσεων».
Ένας δημόσιος χώρος για όλους για γνώση και ψυχαγωγία.
Δείτε ενδεικτικά ορισμένες από τις εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του τετραημέρου:
Κυριακή 21 Ιουνίου
21:00 Διονύσης Σαββόπουλος θα συμπράξει με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Τσιλιμπάρη
Δευτέρα 22 Ιουνίου
20:30 Τζαζ αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκιμε το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή
21:30 TheWayneEscofferyQuartet
22:45 Παρουσίαση του videoartproject“FirefliesintheNight” από τονRobertStorr, Πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale
Τρίτη, 23 Ιουνίου
19:00 – Ο Γκάρι Κασπάροφ παίζει σκάκι με τη νέα γενιά της Ελλάδας
Τετάρτη 24 Ιουνίου
20:30 Ο Καραγκιόζης Οικολόγος, του Ηλία Καρελλά
22:00 Μεγάλοι Ακροβάτες: LeaToranJenner, ShaunnaKottka, DavidDimitri – Από τη Γη στον Ουρανό
Eπίσης θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ενσάρκωση», ξεναγήσεις στο πάρκο και πλήθος εκδηλώσεων για τα παιδιά.
Ώρες λειτουργίας:
Κυριακή 21 Ιουνίου: 18:00 – 23:00
Δευτέρα 22 Ιουνίου: 18:00 – 06:00
Τρίτη 23 Ιουνίου: 18:00 – 06:00
Τετάρτη 24 Ιουνίου: 18:00 – 06:00
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,in.gr
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442