Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Bloomberg: Συστάσεις στην ελληνική κυβέρνηση για «μεγαλύτερη σοβαρότητα»

Bloomberg: Συστάσεις στην ελληνική κυβέρνηση για «μεγαλύτερη σοβαρότητα»

Πλήθος συστάσεων προς την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα για να πετύχει μια συμφωνία για τη διάσωση της χώρας, έστειλαν κατά τη διάρκεια της συνόδου της G7 στη Δρέσδη ξένοι αξιωματούχοι. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι σύνεδροι στη διάρκεια της συνόδου, παρεκκλίναν από το πρόγραμμά τους για να απορρίψουν τους ελληνικούς ισχυρισμούς ότι μια συμφωνία είναι κοντά και ζήτησαν μεγαλύτερη προσπάθεια για την επίλυση του αδιεξόδου.

Πλήθος συστάσεων προς την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα για να πετύχει μια συμφωνία για τη διάσωση της χώρας, έστειλαν κατά τη διάρκεια της συνόδου της G7 στη Δρέσδη ξένοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι σύνεδροι στη διάρκεια της συνόδου της G7 στη Δρέσδη, παρέκκλιναν από το πρόγραμμά τους για να απορρίψουν τους ελληνικούς ισχυρισμούς ότι μια συμφωνία είναι κοντά και ζήτησαν μεγαλύτερη προσπάθεια για την επίλυση του αδιεξόδου.

Σημειώνεται πως αντίστοιχες εκτιμήσεις ότι είναι δυνατή μια συμφωνία έως την προσεχή Κυριακή έκανε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Ενώ η Ελλάδα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα της G7 και η ομάδα δεν έχει εντολή να λάβει μια απόφαση, το ζήτημα έχει μέχρι στιγμής κυριαρχήσει στις συζητήσεις στο περιθώριο» αναφέρει το πρακτορείο και προσθέτει: «Χθες οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έπαιρναν σειρά ο ένας μετά τον άλλο για να απορρίψουν τους ελληνικούς ισχυρισμούς ότι η χώρα έχει αρχίσει να γράφει μια συμφωνία και ότι μια συμφωνία με τους θεσμούς είναι κοντά».

Αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λόρενς Σάμερς από τη Δρέσδη της Γερμανίας τόνισε πως «και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν βήματα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και να είναι πιο ξεκάθαρη σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις».

Κατά τον ίδιο η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν όρια στο βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά Τζο Όλιβερ δήλωσε πως το πιο σημαντικό είναι το πώς η Ελλάδα θα χειριστεί το βραχυπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους χρέους της, το οποίο είναι πολύ ακανόνιστο και δημιουργεί πραγματικά ζητήματα για την χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο