Στίγκλιτς: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει στάση έναντι της Ελλάδας
Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει στάση και να βοηθήσει την Ελλάδα ανακεφαλαιοποιώντας τις τράπεζές της χώρας προκειμένου να ανακάμψει ο δανεισμός προς τις μικρές επιχειρήσεις, δηλώνει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζ.Στίγκλιτς στη βρετανική The Independent, εκτιμώντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι πιθανότητες για Grexit είναι 50%. Έντονη κριτική ασκεί στην ΕΚΤ για λανθασμένες προβλέψεις για την Ελλάδα από το 2010 και έπειτα.
Η Ευρώπη θα έπρεπε να αλλάξει τη στάση της και να βοηθήσει την Ελλάδα ανακεφαλαιοποιώντας τις τράπεζές της χώρας προκειμένου να ανακάμψει ο δανεισμός προς τις μικρές επιχειρήσεις, δηλώνει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς στη βρετανική The Independent, εκτιμώντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι πιθανότητες για Grexit είναι 50%. Έντονη κριτική ασκεί στην ΕΚΤ για λανθασμένες προβλέψεις για την Ελλάδα από το 2010 και έπειτα.
«Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η Γερμανία και άλλοι έχουν εμφανίσει την περίπτωση της Ελλάδας ως απόλυτη αποτυχία» τόνισε ο οικονομολόγος, ο οποίος επαίνεσε την Αθήνα για τη μείωση των δαπανών που πέτυχε.
Ο Στίγκλιτς υπογράμμισε ότι οι οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την Ελλάδα ήταν λανθασμένες το 2010 και τα επόμενα έτη. «Εάν ήταν μαθητές μου και έρχονταν με μια σειρά μοντέλων όπως αυτό, θα έπαιρναν πολύ κακό βαθμό ή θα κόβονταν».
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο νομπελίστας εκτιμά πως οι πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη είναι 50-50.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]
- Ισπανία: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με τα τρένα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442