Η Σουηδία σχεδιάζει φόρο για τις τράπεζες
Η Σουηδία εξετάζει να επιβάλει νέο φόρο στις τράπεζες της χώρας, ο οποίος θα μπορούσε να αυξήσει τα κρατικά έσοδα κατά 500 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση.
Η Σουηδία εξετάζει να επιβάλει νέο φόρο στις τράπεζες της χώρας, ο οποίος θα μπορούσε να αυξήσει τα κρατικά έσοδα κατά 500 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση.
Το Bloomberg αναφέρει πως σύμφωνα με σχέδιο που παρουσιάστηκε από την υπουργό Οικονομικών Μαγκνταλένα Αντερσον, σχεδιάζεται να φορολογηθεί η «χρηματοπιστωτική δραστηριότητα».
Ο νέος αυτός τραπεζικός φόρος που βρίσκεται στα σκαριά αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια του κυβερνητικού συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών για την εξεύρεση επιπλέον πόρων που θα διοχετευθούν σε κοινωνικά προγράμματα.
Οι συζητήσεις για την ακριβή μορφή που θα έχει η φορολογία αυτή ξεκινά άμεσα. Ανάμεσα στα υπόλοιπα θα συζητηθεί εάν αυξηθεί η απευθείας φορολόγηση στα έσοδα των τραπεζών ή εάν θα αυξηθεί η φορολογία στα υψηλά εισοδήματα των στελεχών των τραπεζών.
Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Σουηδίας – η Nordea Bank AB, η SEB AB, η Svenska Handelsbanken AB και η Swedbank AB – βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες με υψηλότερη φορολογία καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες θέλουν να διασφαλίσουν ότι η χρηματοδότηση τόσο του κοινωνικού κράτους όσο και των επενδύσεων θα διανεμηθεί όσο πιο δίκαια γίνεται.
Τα δημόσια οικονομικά της Σουηδίας δεν βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και η οικονομία αναμένεται να παρουσιάζει ελλείμματα κάθε χρόνο μέχρι το 2017.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά, κανείς δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της
- Drone Strike Hits British RAF Base in Cyprus
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Τα δεδομένα στη Super League: «Μαίνεται» η μάχη για τα play out και την παραμονή
- Χριστοδουλίδης μετά την πρόσκρουση drone στη βάση στο Ακρωτήρι: Δεν θα αποτελέσουμε μέρος στρατιωτικής επιχείρησης
- «O Μίροτιτς αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από τη Μονακό»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
- Ιράν – Λαριτζανί: «Δεν θα διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442