
Επιφυλακτική η Κομισιόν για τις συμφωνίες Τσίπρα στη Μόσχα
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς σήμερα να σχολιάσει τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε, ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, η οποία αναμένει από την Αθήνα να εργαστεί προς την κατεύθυνση της διατήρησης της ενότητας της ΕΕ που αποτελεί και το ουσιαστικό στοιχείο της δύναμής της.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς σήμερα να σχολιάσει τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε, ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, η οποία αναμένει από την Αθήνα να εργαστεί προς την κατεύθυνση της διατήρησης της ενότητας της ΕΕ που αποτελεί και το ουσιαστικό στοιχείο της δύναμής της.
Ο εκπρόσωπος ανέφερε, επίσης, ότι η χθεσινή συνάντηση αφορούσε στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, ενώ σε ό,τι αφορά στο θέμα του αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας, που αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων στη Μόσχα, σημείωσε, ότι ελλείψει συγκεκριμένων πληροφοριών δεν είναι σε θέση να τοποθετηθεί.
Υπογράμμισε ωστόσο, ότι το βασικό ζητούμενο είναι να γίνει σεβαστή η κοινοτική νομοθεσία που αφορά στις δημόσιες συμβάσεις αλλά και τη λειτουργία της αγοράς της ενέργειας στην ΕΕ. Ο εκπρόσωπος επισήμανε επίσης, ότι στο πλαίσιο της κοινής ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ κάθε διαφοροποίηση των οδών μεταφοράς ενέργειας προς την Ευρώπη είναι ευπρόσδεκτη, ενώ σε ό,τι αφορά στον αγωγό ενέργειας που με τη συμμετοχή και της Ελλάδας αποτέλεσε αντικείμενο πρόσφατων διαβουλεύσεων στη Βουδαπέστη, σημείωσε ότι στη συνάντηση αυτή είχε προσκληθεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της οποίας εμπειρογνώμονες ασχολούνται με το ζήτημα.
Τέλος, σε σχέση με το ενδεχόμενο «παράκαμψης» του ρωσικού εμπάργκο στα ελληνικά φρούτα και λαχανικά, μέσω της δημιουργίας στην Ελλάδα αγροτικών επιχειρήσεων ρωσικής ιδιοκτησίας, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση εν γνώσει της Επιτροπής, ενώ επισήμανε, ότι ο όγκος των φρούτων και λαχανικών που εξήγαγε η Ελλάδα πριν από το εμπάργκο στη Ρωσία είναι μάλλον περιορισμένης σημασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική – Συνελήφθησαν αρχηγικά μέλη
- «Ήμουν ένα αθώο παιδί» – H ψυχική υγεία της Κριστίνα Άπλγκεϊτ επιβαρύνθηκε από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτική σειρά
- Φάμελλος στη Βουλή: Η σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών είναι εθνική ανάγκη – Ο Μητσοτάκης, ουρά των Τραμπ-Νετανιάχου
- Λέρος: Ελεύθερος, υπό τον όρο της παρακολούθησης από ψυχολόγο, ο 18χρονος που σκότωσε τον πατέρα του
- Άρης: Αίσιο τέλος για την U18 που είχε εγκλωβιστεί στο Άμπου Ντάμπι, επιστρέφει με πτήση τσάρτερ η αποστολή
- ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το κτίριο που θα εκλεγόταν νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν
- Τάκης Λαμπρίας: Επίκαιρες σκέψεις για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους
- Αγωνιστές GLP-1: Δεύτερο χάπι αδυνατίσματος αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442