Golden Dawn Watch: Πρωτοβουλία παρακολούθησης της δίκης της Χρυσής Αυγής
Παρατηρητήριο της επικείμενης δίκης της Χρυσής Αυγής, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Απριλίου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία αντιφασιστικών, αντιρατσιστικών φορέων, καθώς και του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό Λόγο στα ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ.
Παρατηρητήριο της επικείμενης δίκης της Χρυσής Αυγής, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Απριλίου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία αντιφασιστικών, αντιρατσιστικών φορέων, καθώς και του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό Λόγο στα ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ.
Συγκεκριμένα, το Golden Dawn Watch έχει σκοπό τη συνεχή και αξιόπιστη πληροφόρηση των πολιτών αναφορικά με την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας, αλλά και αναλύσεις από ειδικούς και νομικούς. Οι αναφορές της συντακτικής ομάδας θα μεταφράζονται και στα αγγλικά, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιείται αξιολόγηση δημοσιευμάτων του ελληνικού Τύπου σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Το Golden Dawn Watch συγκροτήθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου.
«Ιστορική ευκαιρία να καταδικαστεί ο φασισμός και ο ναζισμός σε όλες τις εκφάνσεις του» χαρακτήρισε την επερχόμενη δίκη ο Τάκης Γιαννόπουλος, εκπρόσωπος του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά, αν και, όπως τόνισε, «η καταδίκη αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα μόνο, καθώς πρέπει να εκλείψουν οι αιτίες που γεννούν τον φασισμό, όπως η φτώχεια και η ανισότητα».
«Εγκληματική οργάνωση με απεχθή κίνητρα και μαφιόζικες τακτικές» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, υπογραμμίζοντας πως η νομική διαδικασία έχει στόχο την εξάρθρωση της οργάνωσης.
Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων, επισήμανε πως η συμμετοχή του Συμβουλίου είναι τόσο ουσιαστική, όσο και συμβολική, καθότι σε αυτό παίρνουν μέρος ομάδες μεταναστών, οι οποίοι έχουν δεχθεί και τις περισσότερες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)

















































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442