Αποστάσεις κυβέρνησης από τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Σαφείς αποστάσεις πήρε την Πέμπτη η κυβέρνηση από τις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έθεσε θέμα εγκυρότητας διατάξεων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή με λιγότερες από 151 ψήφους, λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Σαφείς αποστάσεις πήρε την Πέμπτη η κυβέρνηση από τις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έθεσε θέμα εγκυρότητας διατάξεων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή με λιγότερες από 151 ψήφους, λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
«Όταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο MEGA.
Παρατήρησε, πάντως, ότι η πρόεδρος της Βουλής «δεν είπε ότι [οι διατάξεις] είναι άκυρες, αλλά να εξεταστεί η εγκυρότητά τους».
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε: «Θα ήθελα να δώσει περισσότερες εξηγήσεις η Πρόεδρος της Βουλής».
Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκης επισήμανε ότι κανένα νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε στην Βουλή με τα «όχι» μαζί με τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ήταν περισσότερα από τα «ναι».
«Τα είχαμε ελέγξει» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Παράλληλα, σημείωσε πως με τις επίμαχες δηλώσεις της η κ. Κωνσταντοπούλου μπέρδεψε τον θεσμικό της ρόλο με τον κομματικό.
H πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμετοχής των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ στις ψηφοφορίες.
Έθεσε, δε, ζήτημα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία.
Η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής έχει δημιουργήσει αντιδράσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης:
- ΝΔ: Η Κωνσταντοπούλου επιχειρεί να καταστήσει τη ΧΑ ρυθμιστή
- Καθαρή τοποθέτηση για τη ΧΑ από την κυβέρνηση ζητά το ΚΚΕ
- ΠΑΣΟΚ: Ζήτημα δημοκρατικής τάξης από όσα είπε η Ζ.Κωνσταντοπούλου για τη ΧΑ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442