Υπέρ μιας λιγότερο περιοριστικής οικονομικής πολιτικής ο Σαπέν
Η Γαλλία θεωρεί πως είναι σύνδεσμος ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για οικονομικές πολιτικές που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα αντιμετωπίσουν τον χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρώπη.
Η Γαλλία θεωρεί πως είναι σύνδεσμος ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για οικονομικές πολιτικές που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα αντιμετωπίσουν τον χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρώπη.
«Το Παρίσι θέλει να αποτελέσει τον σύνδεσμο ανάμεσα στην Αθήνα και την ευρωζώνη. Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην έχει τίποτε αλλάξει στην Ελλάδα με τις τελευταίες εκλογές», δηλώνει ο Μισέλ Σαπέν.
Τονίζοντας ότι όλοι στη νομισματική ένωση πρέπει να τηρούν τους κανόνες, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δηλώνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ορθώς συμφώνησαν στην τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης ώστε να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα να παρουσιάσει ένα βιώσιμο σχέδιο.
«Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της εργάζονται σοβαρά για την εξεύρεση τρόπου ώστε να επιτραπεί στην Ελλάδα να εξασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση», λέει.
Απευθυνόμενος στους επικριτές της λιτότητας στη Γαλλία, ο Μισέλ Σαπέν τούς καλεί να επισκεφθούν την Ελλάδα για να δουν την πραγματική σημασία της λέξης, διευκρινίζοντας ότι το Παρίσι δεν επιδιώκει την επιβολή λιτότητας, αλλά μάλλον τη δημοσιονομική ισορροπία.
«Αυτό ισχύει για ολόκληρη την ευρωζώνη, Εάν θέλουμε επαρκή ανάπτυξη και πληθωρισμό σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τότε πρέπει να επιδιώξουμε την εφαρμογή μίας λιγότερο περιοριστικής οικονομικής πολιτικής», επισημαίνει.
«Θέλουμε να περιορίσουμε τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, αλλά με ρυθμό προσαρμοσμένο στον αναπτυξιακό στόχο. Το απόλυτο κακό για την ευρωζώνη θα ήταν μία ανάπτυξη υπερβολικά χαμηλή την ώρα που ο πληθωρισμός είναι επίσης υπερβολικά χαμηλός», προειδοποιεί ο Μισέλ Σαπέν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)



![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442