Λαφαζάνης: Η συμφωνία δεν πρέπει να ακυρώσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Την άποψη ότι η συμφωνία του Eurogroup δεν πρέπει να ακυρώσει το ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό, προοδευτικό προσανατολισμό του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σε δύο συνεντεύξεις, προς την Realnews και το Πρώτο Θέμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Την άποψη ότι η συμφωνία του Eurogroup δεν πρέπει να ακυρώσει το ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό, προοδευτικό προσανατολισμό του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σε δύο συνεντεύξεις, προς την Realnews και το Πρώτο Θέμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Οι συνεντεύξεις δόθηκαν όταν οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup βρίσκονταν σε εξέλιξη και δεν είχε υπάρξει ακόμα το γνωστό τελικό αποτέλεσμα.
Ειδικότερα, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι καμία συμφωνία στο Eurogroup δεν πρέπει να ακυρώσει το ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό, προοδευτικό προσανατολισμό του κυβερνητικού προγράμματος.
«Η κόκκινη γραμμή πρέπει να προβλέπει πως οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα θέτει εμπόδια στο να εφαρμόσουμε συνεπώς και σταθερά, χωρίς αναδιπλώσεις, τις θεμελιώδεις βάσεις και τις θεμελιακές δεσμεύσεις του προεκλογικού και κυβερνητικού προγράμματος», τόνισε και προσέθεσε ότι «παραμένει η διεκδίκηση για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».
Σε άλλο σημείο των απαντήσεών του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι διαφώνησε με την πρόταση για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως διαφώνησε και με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της πρότασης για τον Προκόπη Παυλόπουλο, παρ’ όλο που πειθάρχησε και ψήφισε τον τελευταίο στη Βουλή.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ακόμα, ότι «ΔΕΗ, ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΠΑ δεν θα ιδιωτικοποιηθούν και θα παραμείνουν υπό δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση και θα λειτουργούν με αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια». Τέλος, επισήμανε ότι «δεν τίθεται κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης για τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ και τους ελληνικούς σιδηροδρόμους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν
- Ο ΠΑΟΚ κινείται και για Πουλακίδα – Ποιος είναι ο ομογενής γκαρντ που αγωνίζεται στη G-League (vids)
- Profession: Santa Claus
- Ανάπτυξη με ημερομηνία λήξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442