Πρώτη συγκέντρωση του ισλαμοφοβικού Pegida απόψε στη Βιέννη
Την πρώτη του συγκέντρωση στη Βιέννη πραγματοποιεί τη Δευτέρα το γεννημένο στη Γερμανία αντιισλαμικό κίνημα Pegida. Περίπου 1.200 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί προς αποφυγή επεισοδίων. Λίγες ώρες πριν τη συγκέντρωση έγινε γνωστό από την αστυνομία περιστατικό βεβήλωσης τεμένους στη Βιέννη με αγκυλωτούς σταυρούς, ενώ ναζιστικά σύμβολα εντοπίστηκαν και σε τοίχο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν,
Την πρώτη του συγκέντρωση στη Βιέννη πραγματοποιεί τη Δευτέρα το αντιισλαμικό κίνημα Pegida. Περίπου 1.200 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί προς αποφυγή επεισοδίων.
Λίγες ώρες πριν τη συγκέντρωση έγινε γνωστό από την αστυνομία περιστατικό βεβήλωσης τεμένους στη Βιέννη με αγκυλωτούς σταυρούς, ενώ ναζιστικά σύμβολα εντοπίστηκαν και σε τοίχο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, 165 χλμ δυτικά της Βιέννης.
Οι Αρχές ανακοίνωσαν πως οι αγκυλωτοί σταυροί εντοπίστηκαν σε δύο παράθυρα και μία πόρτα του τεμένους της συνοικίας Μάιντλινγκ της Βιέννης.
Η αστυνομία έκανε επίσης λόγο για αντισημιτικές προσβολές που δέχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Βιέννης δύο άνδρες οι οποίοι επέστρεφαν από διαδήλωση εναντίον της ετήσιας χοροεσπερίδας της ακροδεξιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα.
Τα περιστατικά αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας μερικές ώρες προτού το αντιισλαμικό κίνημα Pegida («Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης») το οποίο έχει γεννηθεί στη Γερμανία, πραγματοποιήσει την πρώτη του συγκέντρωση στη Βιέννη.
Λιγότεροι από 300 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις τις οποίες μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, αναμένεται να λάβουν μέρος σε αυτή τη συγκέντρωση, την οποία οι διοργανωτές της χαρακτηρίζουν ως έναν «περίπατο» για να εκφραστεί η διαμαρτυρία των συμμετεχόντων εναντίον της «μαζικής μετανάστευσης».
Περίπου 1.200 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αποτραπούν επεισόδια τόσο στη συγκέντρωση του Pegida, όσο και στις αντισυγκεντρώσεις της Αριστεράς που προβλέπεται ότι θα πραγματοποιηθούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Το δίλημμα της χώρας είναι θεσμικότητα ή αντιθεσμικότητα και όχι «συστημισμός – αντισυστημισμός»
- Ουκρανία: Τρεις νεκροί σε επιδρομές της Ρωσίας τη νύχτα
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Η γυναίκα «σκιά» πίσω από τον σμήναρχο – Πώς δρούσε το δίκτυο
- Η Νεοϋορκέζα influencer Λόρι Κούπερ δεν το βάζει κάτω – Συνεχίζει να φλερτάρει στα μπαρ μακριά από τα dating app
- Πόσο «αξίζει» ο Bad Bunny;
- Καρπενήσι: Ακέφαλη σορός χωρίς ρούχα εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που έπεσε σε γκρεμό
- Super Bowl: Οι Seahawks ξανά στην κορυφή του NFL με επιβλητική νίκη επί των Patriots (vids)
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442